Jak přejít z chemické na přírodní barvu

Že jsou přírodní barvy na vlasy zdravější a vlasům prospěšnější, to ví už snad každý. Ale přechod z chemického barvení na přírodní je stále krokem do neznáma. Navíc koluje spousta mýtů a polopravd o tom, jak po henně zezelenáte nebo už ji nikdy nedostanete z vlasů a zemřete zrzavá jak Pipi Dlouhá punčocha. To člověka znervózní, zvlášť, když si zakládá na svojí studené hnědé nebo platinové blond. Jak to tedy je?

Kdy je vhodné přejít na přírodní barvu

Kdykoliv, ale s jednou podmínkou. Musíte akceptovat, že pokud chcete používat něco přírodního, tak jsou jisté zákonitosti, které nezměníte. Musíte vědět, proč tento krok chcete udělat, mít jasné priority. Zvolit si zdraví, přirozenou krásu, udržitelnost a respekt k přírodě. Protože chemické látky obsažené v konvenčních barvách na vlasy jsou nejen často nebezpečné zdraví, ale také jsou samozřejmě testované na zvířatech a jejich výroba rozhodně není přátelská k životnímu prostředí.

Přírodní barvy jsou přátelské nejen k vašim vlasům, ale i k životu vůbec. Ale jsou věci, které prostě nedokážou nebo je k nim delší cesta než u konvenčních barev. Je pak už na vás, kterou cestu zvolíte. Ale nebojte se, přechod na přírodní barvu skutečně není nic složitého.

3 kroky pro úspěšný přechod na přírodní barvu

  1. Správná péče o vlasy. Zapomeňte na vytuněné lahvičky z kadeřnictví a vyberte si čistě přírodní péči o vlasy. Vlasy obalené silikony totiž přírodní barvu nechytají nejlépe. Navíc je škoda barvit přírodně a pak to umýt nějakým chemickým koktejlem z drogerie. Pokud hledáte top péči, vyzkoušejte německou značku i+m Naturkosmetik. Každé umytí pak bude pro vaše vlasy jako pobyt v lázních.
  2. Příprava vlasů na barvu. To platí zvlášť v případě, že jsou vaše vlasy barvením hodně poničené, chcete výraznější změnu odstínu nebo máte vlasy chemicky odbarvené. V každém případě začněte aplikovat bezbarvou regeneraci Cassii. Počítejte s tím, že pokud máte vlasy odbarvené na výrazně světlejší odstín, než je váš vlastní, tak je Cassia mírně ztmaví. Cassii můžete aplikovat jak často a dlouho chcete, vlasům to jen prospěje. Někomu zlepší vlasy natolik, že už u ní zůstane a užívá si svoji přirozenou barvu obohacenou o nádherný lesk a objem. Pokud však přece jen chcete přejít k barvení, aplikujte Cassii alespoň třikrát po sobě.
  3. Vyberte si správný odstín rostlinné barvy. U prvního barvení je výběr odstínu klíčový. Hlavně proto, abyste nebyli hned na začátek zklamaní a odrazeni od dalších experimentů. Co je tedy nejdůležitější vědět? Rostlinná barva nezesvětlí vlasy. Rostlinná barva vlas obaluje, takže podklad je pro výslednou barvu klíčový. Proto je na první barvení vhodné zvolit odstín co nejpodobnější tomu, co máte právě na hlavě. A pokud chcete dramatičtější barevný přechod nebo barvíte vlasy s velkým množstvím šedin, je nutné akceptovat, že se to nemusí podařit v jednom kroku.

 

Nevíte si rady s odstínem? Začtěte se do našeho průvodce barvami CosmetikaBio!

CosmetikaBio

Zpět do obchodu