Průvodce přírodními barvami na vlasy CosmetikaBio

Barvit se přírodními barvami na vlasy je skvělé. Vlastně je to i dost snadné, jak jsme si ukázali v tomto článku. Co ale až tak snadné není, je vybrat si pro sebe ten správný odstín. Zejména v případě, že se barvíte poprvé. Ostřílené hennařky vědí, že jistá míra překvapení je to, co dělá barvení rostlinnými barvami zábavnější a v experimentech si často libují. Ale pokud jste si hennové barvy ještě neosahali nebo vás děsí představa, že skončíte s oranžovými nebo zelenými vlasy, tak jste logicky zdrženlivější. Ale opravdu se není čeho bát, vezmeme vás virtuálně za ruku a nasměrujeme vás k vašemu vysněnému odstínu. Nabarvit už ale budete muset sami :-)

Při barvení rostlinnými barvami je naprosto klíčový podklad, tedy vaše přirozená barva vlasů. Podle ní musíte barvu vybírat, protože z velké části ovlivní, jak bude vypadat výsledek. Na rozdíl od chemických barev nepronikají přírodní barvy na vlasy dovnitř do vlasu a nedokáží tak kompletně změnit jeho barvu. Díky tomu se vlas nepoškozuje a výsledná barva je vždy přirozená a nepůsobí uměle. Jak si tedy nejlépe vybrat?

Máte černé vlasy

Pokud máte skutečně černé nebo velmi tmavě hnědé vlasy (a je to vaše vlastní barva, nikoliv výsledek chemického barvení), tak se nemusíte ničeho bát, ale ani vás nečekají žádná velká překvapení. Pokud chcete vidět alespoň nějaký rozdíl, zvolte čistou hennu, která dokáže vytvořit teplé mahagonové odlesky. Nebo odstín Violet, který je zcela bez henny a dodá vašim vlasů odlesky do modro-fialova. Černou barvu můžete podpořit (a vlasy a pokožku zregenerovat) čistým indigem, které vašim vlasům dodá modročerný nádech.

Máte hnědé vlasy

Řekněme od čokolády po lískový oříšek. Tady už máte daleko víc na výběr. Záleží jen na vás, chcete-li ztmavit, barvit tón v tónu nebo experimentovat.

Ztmavení - použijte odstín Hnědá nebo Tmavě hnědá. Barevný rozdíl je asi jako u čokolád, kdy Hnědá je mléčná a Tmavě hnědá hořká. Oba odstíny jsou neutrální a nemají teplý podtón. Ale počítejte s tím, že postupně se mohou vymýt do teplejšího odstínu. Aspoň víte, kdy je čas zase nabarvit :-) Pokud chcete obarvit na černo, použijte odstín Černá a další barvení pak můžete pokračovat Indigem, pokud by vám Černá byla málo černá.

Tón v tónu - záleží na odstínu vašich vlasů, ale ideálně to bude asi Hnědá. Pokud chcete teplejší tóny, pak zvolte Jahodovou blond (měděný odlesk), Mahagonovou (sytý mahagon), Burgundy (mahagon s bordó odlesky), Měděnou hnědou (výrazné měděné odlesky), Vínově červenou (červené odlesky) nebo Kaštanově červenou (hnědočervené odlesky).

Experiment - výraznějších změn dosáhnete odstíny Henna (výrazně mahagonová až měděná barva) nebo Violet (velmi tmavá, černofialová s odlesky do modra). Ale nečekejte žádné jedovatě chemické barvičky, příroda je stále příroda a i radikálnější změny působí stále ještě velmi přirozeně.

Máte světlé vlasy

V podstatě se můžete inspirovat návrhy pro hnědé vlasy s tím, že čím světlejší vlasy máte, tím budou efekty výraznější a barva sytější. Hlavně u odstínů s vysokým obsahem henny, která světlé vlasy miluje a vytváří na nich nádherné,ohnivě zářivé odstíny.

Tón v tónu - pokud máte vlasy velmi světle hnědé a bojíte se radikálních změn, zvolte Pšeničnou blond nebo Popelavou blond (studený tón). Ani jedna vám ale vaše vlastní vlasy nezesvětlí, to prostě opravdu přírodní barvy nedovedou. Jahodová blond bude na mít světlých vlasech tendence jít dost do měděna a její efekt bude výraznější.

Máte blond vlasy

Přirozeně, nikoliv odbarvené. Pak si můžete gratulovat, protože to je vynikající podklad, aby přírodní barvy ukázaly, co dovedou. Zejména čistá henna a barvy s vysokým podílem henny vykouzlí na světlých vlasech neobyčejně živé a zářivé kreace. Můžete použít téměř jakýkoliv odstín a výsledek bude sytý a výrazný.

Pokud chcete medový podtón, zkuste “bezbarvou hennu” Cassii. Studený podtón vašich vlasů zvýrazní Popelavá blond.

Tak co, vybrali jste ten svůj? Tak si pro něj hned skočte :-)

CosmetikaBio

Zpět do obchodu