Nejlepší pomocník v boji s citlivou pokožkou

Máte citlivou pokožku? A nepřijde vám s tím titulkem něco špatně? Pokud ne, tak to jí asi moc nepomáháte... Protože opravdu myslíte, že s citlivostí je potřeba bojovat? Navíc v případě pokožky budete bojovat vždycky jen sami se sebou a tam není vítězů ani poražených. Citlivá pokožka není problém, kterého se máte zbavit, potlačit ho, abyste byli konečně zase normální. Ano, citlivá pokožka vyžaduje pozornost. A to je v pořádku, protože ona není citlivá jen tak pro nic a za nic.

Co s citlivou pokožkou?

Kůže, pokožka není jen estetická záležitost, jak se nám snaží namluvit módní časopisy. Jednak je to plnohodnotný orgán, ale také je to naše hranice s vnějším světem. Veškeré fyzické vjemy, doteky, kontakt k nám přichází prostřednictvím naší pokožky. Někdo má “hroší kůži”, jeho hranice je pevná jako skála a něco jako péče o pokožku je pro něj neznámý pojem. A pak jsme tu my - citlivky. Někdo se špatně podívá a pokožka zčervená. Ochladí se o dva stupně a je vysušená jak papír. Použijeme jiný prací prášek a kopřivka je na světě. A to ani nemluvím o ekzémech nebo alergiích.

Co s tím? A co pro jednou zkusit pokožce naslouchat, místo toho, abychom se ji snažili umlčet? Protože nepříjemná kožní reakce znamená jen jedno - že nám něco vadí. K našim hranicím se přiblížilo něco, co tam rozhodně nechceme a pokožka bije na poplach! Může to být nevhodná ingredience v kosmetické péči nebo přemíra chemie v nějakém přípravku, kterou kůže už nezvládla. Nebo může být příčina i uvnitř - jak fyzická, tak psychická. Každopádně to, že nám něco vadí, je signál, který nemáme ignorovat. Vědět, co je pro nás dobré a co nám škodí, co nás dráždí nebo nás stresuje, je základní předpoklad pro vyrovnaný život. A my příliš často tyto svoje potřeby potlačujeme, protože se nám zrovna nehodí nebo o nich zkrátka jen nevíme. A naše pokožka se stará, abychom nezapomněli.

Čím si tedy svoji citlivou pleť hýčkat, aby mohla plnit svoji funkci, ale zároveň nebyla vystavovaná stresu zbytečně? Naprosto základním pravidlem pro péči o citlivou pokožku je minimalismus. Naše kosmetické návyky a posedlost hygienou nás často vedou k tomu, že koupelny přetékají přípravky a každý je určený na jiných pár centimetrů čtverečních našeho těla. Ale pokožka je po celém těle jedna. A nerozlišuje, jestli jsme použili šampon nebo pleťové sérum nebo krém na ruce. Vše se sčítá. A stejně jako citlivého člověka rychle unaví ruch a přemíra podnětů, tak citlivá pokožka potřebuje omezenou péči. Omezenou kvantitativně, nikoliv na kvalitě!

Obličej, tělo i vlasy

Jak ale obstarat minimalistickou péči a přitom dostát svým hygienickým zvykům? Protože voda možná na umytí stačí, ale přece jen… A co takhle hebký, průzračný jemný gel, který šetrně umyje pokožku i vlasy i obličej? Sprchový gel a šampon v jednom i+m z řady Freistil využívá jen ty nejjemnější cukerné tenzidy, které umyjí, ale nevysuší. Což ocení pokožka i vlasy. Ve sprše vytvoří jemnou krémovou pěnu, se kterou je potěšení se mýt. Ve vlasech příliš nepění, což je pro každého znalce přírodní kosmetiky znamení, že narazil na opravdu šetrný kousek a nemusí se obávat podráždění pokožky. Všichni přece už dávno víme, že to není množství pěny, které ukazuje na funkčnost výrobku. Naopak to jsou právě pěnidla, která jsou zodpovědná za vysoušení a podráždění pokožky. Z obličeje Freistil gel odstraní i jemný přírodní makeup (nosíte snad jiný? ;-) ). Pleť po něm zůstane čistá, jemná a hydratovaná. Obsahuje totiž velké množství superhydratační Aloe vera. A jojobový olej, který je svým složením ze všech olejů pro pokožku nejvhodnější.

Zkrátka i+m sprchový gel a šampon v jednom Freistil by neměl chybět v koupelně žádné majitelky citlivé pokožky. A ani rodičů malých dětí, protože ani kosmetika s označením “dětská” nemá jemnější složení. A vlastně ani vás s “normální” pokožkou. Protože trochu jemnosti v kosmetické rutině ocení úplně každá pokožka. Tak jí to dopřejte, zaslouží si to. A klidně přidejte i tělové mléko nebo kondicionér...

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu