DIY tónovací maska na vlasy

Tónovací maska na vlasy je skvělá věc - regeneruje vlasy, podpoří barvu a lesk mezi barvením a ještě vás to všechno stojí jen pár minut. Ale kde najít takovou, aby nebyla plná chemikálií, které na hlavě nechcete ani náhodou? Úplně nejlepší bude si ji prostě vyrobit!

Pokud se barvíte přírodními barvami na vlasy, máte napůl vyhráno, protože nejdůležitější ingredienci máte doma. Pokud jste se ještě k přírodnímu barvení neodhodlali, tak to bude první krok k tomu, aby vás přírodní barvy přesvědčily o své multifunkčnosti.

Co budete pro výrobu masky na vlasy potřebovat?

  • Hennovou barvu ve vašem oblíbeném odstínu nebo v odstínu, který chcete vlasům dodat. Čím více čisté henny bude obsahovat, tím bude tónování výraznější. Pokud se bojíte i toho, klidně zvolte “bezbarvou hennu” - Cassii
  • Bylinný odvar - kopřivu pro tmavé vlasy, heřmánek pro světlé, ibišek pro narudlé odstíny. Odvar není jen “čaj”, takže bylinky je potřeba nechat několik minut povařit. Dávkujte klidně od oka, ideální poměr je polévková lžíce na 250ml vody. Povařte 3-5 minut.
  • Jakýkoliv přírodní balzám na vlasy nebo kondicionér. My kopeme za i+m, protože jsou úžasně výživné, se skvělým složením a čistě vegan. Navíc si můžete vybrat, jestli spíš potřebujete objem nebo regeneraci nebo to nejjemnější řešení pro citlivou pokožku, které nabízí řady Freistil.

Výroba masky

Přibližně polévkovou lžíci práškové barvy na vlasy zalijte bylinným odvarem odpovídající teploty. Pokud směs obsahuje indigo, tak 50°C, pokud ne, tak klidně vařící. Vymíchejte pastu trochu tužší než je běžné při barvení. Poté přidejte balzám nebo kondicionér v takovém množství, abyste vytvořili vhodnou konzistenci - asi jako hustý jogurt. A to je vše, maska je na světě :-)

Jak tónovací masku použít?

Použít byste ji měli ihned a na předem umyté, ještě vlhké vlasy. Díky obsahu balzámu se maska skvěle nanáší, nestéká a nepotřebujete vlasy ničím přikrývat. Protože přírodní balzámy na vlasy obsahují velké množství olejů, tak při rychlé a obratné aplikaci nebudete potřebovat ani rukavice, protože ruce se nestačí zabarvit. Nicméně aplikaci štětcem silně doporučujeme :-)

Doba působení záleží na tom, jakou intenzitu tónování si přejete. Čím déle, tím výraznější barva. Čím větší obsah čisté henny, tím intenzivnější barva a tím kratší může být doba působení, pokud chcete barvu skutečně jen oživit. Minimálně ale 20 minut, pro tmavé odstíny spíš déle. Odměnou vám bude oživená barva, lesklé a vyživené vlasy a odpočinutá a zklidněná vlasová pokožka. Masku smyjte teplou vodou, pokud nemusíte, tak už šampon nepoužívejte.

V případě, že jste neodhadli množství, můžete masku uchovat v lednici pro pozdější použití, ale počítejte s tím, že odstíny s indigem už nebudou mít odpovídající výsledky. Ale i tak přinesou vlasům i pokožce mnoho benefitů, protože regenerační schopnost zůstane plně zachována.

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu