Cassia - přírodní regenerace pro všechny typy vlasů

Máte jemné vlasy bez objemu? Nebo rychle se mastící a plihnoucí? Vlasy poničené nesprávnou péčí? Vaše vlasová pokožka je přecitlivělá, svědí nebo se na ní tvoří lupy? Vlasy vám padají a ne a ne se objevit nové? Na to všechno existuje jedna odpověď a řešení - CASSIA.

Jak je možné, aby jedna rostlina toho dokázala tolik? Cassia obovata, které se někdy nesprávně říká “bezbarvá henna”, je pravým pokladem pro každého, kdo chce o svoje vlasy pečovat čistě přírodní cestou. S hennou nemá nic společného. Snad jen to, že se používá ve formě mletého prášku, který na první pohled vypadá stejně jako henna. Zatímco hennu ale používáme hlavně kvůli jejím barvícím schopnostem, tak Cassia je přeborník na regeneraci vlasů a vlasové pokožky.

Cassia - extra objem a lesk jako blesk

Cassia obovata dokáže obalit a zacelit poškozené vlasové vlákno, takže vlas nejen posílí, ale také přidá na objemu a vykouzlí nádherný lesk. Je vynikající hlavně na rychle se mastící a plihnoucí vlasy, u kterých dokáže mastnotu mírně redukovat a prodloužit tak intervaly mezi mytím.

Co všechno Cassia umí?

  • Přidá na objemu
  • Dodá vlasům lesk
  • Zacelí poškozené vlasové vlákno
  • Mírně odmastí a prodlouží intervaly mezi mytím
  • Zklidní vlasovou pokožku
  • Omezí výskyt lupů
  • Podpoří růst nových vlasů

Jak se Cassia používá?

Cassia se dodává ve formě prášku, který obsahuje pouze namleté listy rostliny. Nic jiného by ve složení být nemělo, pokud ano, zbystřete. Cassia od CosmetikaBio je v bio kvalitě a díky tomu si můžete být jistí, že neobsahuje žádné pesticidy nebo jiné nebezpečné látky. Díky tomu, že je v prášku, nemusí obsahovat žádné přidané látky - žádné konzervanty nebo emulgátory.

Na kolik způsobů se dá použít?

  • Cassia jako vlasová maska. Tady si vyhrajete nejvíc, protože přidat můžete téměř cokoliv. Základní příprava spočívá v zalití horkou vodou, kterou ale můžete vyměnit za bylinný odvar (podle typu vlasů, ale kopřiva nebo heřmánek jsou sázka na jistotu), černou kávu (podpoří růst vlasů) nebo zelený čaj. Do vzniklé pasty pak můžete přidat rostlinné oleje, másla, hydroláty, éterické oleje (pozor na bezpečnost, ne všechny jsou vhodné k přímému použití na pokožku!), aloe vera, jablečný ocet...prostě cokoliv si bude stav vašich vlasů žádat. Ale klidně nechte Cassii jen tak s vodou. Udělá kus práce i bez pomocníků. Naneste na vlasy a nechejte působit minimálně 20 minut, maximální délka není nijak omezená.
  • Cassia jako práškový šampon. Je to tak, Cassia vám vlasy skvěle umyje. V takovém případě ji ale nechte zalitou pouze vodou, maximálně bylinným odvarem nebo čajem. Naneste na namočené vlasy, vmasírujte, nechte působit 10-20 minut (čím déle, tím více regenerace) a vypláchněte čistou vodou.
  • Cassia jako pomocník při barvení hennou. Cassiu můžete přidat prakticky ke všem odstínům rostlinných barev v prášku v případě, že chcete “naředit” odstín. Dosáhnete tak méně intenzivní barvy nebo korigovaného odstínu. Pouze smícháte ve správném poměru prášek z Cassie a rostlinnou barvu a dále pokračujete stejně, jako byste barvily daným odstínem.

Blondýnky, pozor!

Cassia má sice přezdívku “bezbarvá”, ale nemusí to být vždycky pravda. Pokud jste přirozeně blond, vlasy nemáte chemicky ošetřené ani poškozené, pak vám maximálně dodá jemný zlatavý nádech, který po pár umytích zmizí. Pokud ovšem máte vlasy chemicky odbarvené, ať komplet nebo promelírované, může být ztmavení o dost dramatičtější. Někdy si prostě musíme vybrat, jestli chceme jít cestou přírody nebo chemie. Je na vás, která cesta vám dává větší smysl. 

A ještě jedno nebezpečí číhá na blond vlasy. než začnete používat cassii, dobře zkontrolujte, jakou vlasovou kosmetiku máte v koupelně. Mnoho konvenčních šamponů totiž obsahuje syntetické pigmenty (hlavně šampony pro blond vlasy nebo pro prodloužení barvy), které umí nadělat pěknou paseku. Více si můžete přečíst zde.

Vyzkoušejte 100% čistou Cassii v biokvalitě ještě dnes a uvidíte, co s vašimi vlasy dokáže!

CosmetikaBio

Zpět do obchodu