Proč u barev CosmetikaBio nenajdete jednorázové rukavice a čepici

Všichni víme, jaké to je. Něco si koupíte, automaticky čekáte, že to tam bude a ...ono to tam není! Jak si to asi ten výrobce představuje? Co máte teď dělat, no snad to nebudete shánět po všech čertech někde teď...a sami. Vždyť bez toho nejde produkt použít! Jak si asi máte ty vlasy nabarvit, když v balení nenajdete jednorázové plastové rukavice a čepici?! Kam ten svět spěje...? No a jestli se vám to ještě nestalo, tak se to asi brzy změní, protože…

U přírodních barev CosmetikaBio nenajdete ANI rukavice, ani čepici

A víte, co? Je to schválně. Ano, schválně. A ne, není to proto, abychom ušetřili. Protože tohle opravdu není věc, na které ušetříte, kdyby ano, tak by to nebyla téměř povinná výbava i těch nejlevnějších konvenčních barev. A jsme u jádra problému. Proč to nemáte, když všichni ostatní to mají? Tak zavřete oči a zkuste si představit vaši drogerii. A regál s barvami na vlasy. Vytáhněte v duchu z každé krabičky rukavice a čepici a hoďte to na podlahu. A přidejte všechny drogerie ve městě. A v republice. Vidíte to? A to je jen momentální zásoba obchodů. Přicházejí další a další, barvy na vlasy se prodávají jak housky na krámě. Ale plasty zůstávají.

No a co?

Nám to vážně vadí. Možná to je jen kapka v moři, ale moře nakonec není nic jiného než fakt velké množství kapek. Budeme rádi, když ta naše bude bez plovoucích zbytků jednorázových rukavic. Nezáleží nám na tom, že “všichni ostatní to mají”. Možná, že jsou věci, kde opravdu nechceme být jako všichni ostatní. Navíc věříme, že to “všichni” možná tak úplně neplatí. Že možná, pokud jste dočetli až sem, tak jste taky exoti, co se snaží změnit věci, které dělají “všichni”, protože “vždycky to tak bylo” a “jednou se nic nestane”. A kdo chce něco změnit, musí napřed změnit sebe.

Neprodáváme přírodní produkty proto, že to je moderní, ale proto, že věříme, že příroda je to nejcennější, co máme. Takže ji nechceme hned zase zaplavovat zbytečným odpadky. A jsme ochotni se kvůli tomu omezit a třeba i znevýhodnit ve vztahu ke konkurenci. Věříme, že máme dost zákazníků, kteří to cítí stejně a natolik kvalitní barvy, že vám stojí za nákup jedněch opakovaně použitelných rukavic. Navíc si díky biocertifikaci můžete být jistí, že se v nich můžete patlat podle libosti, aniž byste něco riskovali.

Chcete vědět víc? O tom, jak jsme zero waste i jinde ve firmě, si přečtěte tady. A o tom, jak jsme hledali zero waste řešení pro dekorativku zase zde.

CosmetikaBio 

 

Zpět do obchodu