Alun - ten nejlepší deodorant pro atopiky

Nemusíte mít hned atopický ekzém, abyste potřebovali dobrý deodorant. Ale když už atopický ekzém máte, tak máte dost zúžený výběr. Ano, i mezi přírodními deodoranty. Atopici vědí. Ono není snadné se té kůži zavděčit. A to ani v případě, že nemáte ekzém přímo v podpaží. A pokud ano, většinou nastává zoufalý maratón po obchodech a testování a předávání dál příbuzným. Ale nebojte se, řešení existuje.

Co všechno může v přírodních deodorantech ekzematické nebo jinak přecitlivělé pokožce vadit?

Chemie. Cože, copak je v přírodních deodorantech chemie? Ta je přece jen v těch konvenčních, co jsou fuj, ale přírodní…? Špatná zpráva, i v přírodních se najde. I certifikovaných. Ne každá chemie vás rovnou zabije. Ale třeba i jemné nebo povolené konzervanty jako je sodium benzoate mohou ekzematické pokožce vadit.

Éterické oleje. Mohou a nemusí. Někdy naopak umějí ekzém krásně zklidnit a podpořit jeho léčbu. Když je máte vyzkoušené a víte, po kterých sáhnout. Když jsou v deodorantu v dobré kvalitě. Když nejsou kombinované s dalšími. Prostě proměnných je mnoho. A času na zkoušení málo a každý nepovedený pokus dráždí pokožku víc a víc.

Oleje a másla. Takové krásné složky, pro které by každá pokožka vraždila. Až na tu atopickou, zvlášť, pokud má tendenci mokvat. A někdy ani ta, co vysychá a praská, není z hutných, krémových deodorantů nadšená. A pak, babo, raď.

Soda. Tolik oblíbená ingredience přírodních deodorantů vám může s ekzémem provést pěknou paseku. Nemusí. Ale pokud to nemáte vyloženě vyzkoušené, tak neriskujte. Soda je zásaditá, přirozené pH zdravé kůže je mírně kyselé. Je tedy jasné, že to nemusí být vždy to pravé ořechové.

Co teď? Přece nebudu smrdět?!

Je vaše pokožka (nebo ekzém) fakt z těch vybíravých, kterým vadí vše předchozí? Přírodním deodorantům se sodou se vyhýbáte jako čert kříži, éterických olejů se bojíte a ty ostatní nemají žádný efekt? Zkuste přírodní alun.

Alun neboli kamenec je součástí přírodních deodorantů běžně. Problém je v tom, že ho nejčastěji potkáme buď nadrcený a slepený dohromady nebo v tekuté formě. Proč je to špatně? Ten nadrcený je jednak odpad (jako většina drcených věcí, vzpomeňte na olivový olej z pokrutin), jednak ho museli něčím slepit dohromady. A to “něco” vám může také dělat zle. A to samé platí pro tekutou formu - byl v něčem rozpuštěný, něčím konzervovaný.

Vyzkoušejte ten opravdu pravý alun, který je vcelku a nijak neupravovaný. Proč je lepší a vhodný pro atopiky?

* Obsahuje opravdu jen jednu ingredienci

* Je účinnější než drcené nebo tekuté varianty

* Má mírně stahující efekt (proto se dříve používal na řezné ranky po holení)

* Je velmi jemný a nedráždivý a někdo ho snese i na rozjetý ekzém, který dovede zklidnit

* Nezamezuje pocení, tudíž pokožka pracuje, jak má

* A jeden zcela povrchní důvod - je strašně krásný. Držet v ruce kus krystalu, který vypadá jako křišťál, má prostě něco do sebe.

Zařaďte alun mezi vaše deodoranty i v případě, že pokožku citlivou nemáte. Je totiž opravdu účinný.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu