Biobarva je víc než přírodní barva

Víte, že počet lidí, co si barví vlasy přírodními rostlinnými barvami stále stoupá? Dokonce tolik, že to začíná zajímat nejen příznivce zdravé kosmetiky, ale i velké kosmetické giganty. Takže se určitě můžeme těšit na to, že se přírodní barvy konečně dostanou z kategorie produktů “pro lesany” do fáze, kdy se lecjaká celebrita ráda pochlubí, jak se jí poslední barvení hennou vyvedlo.

To je skvělé, co říkáte...nebo není? Už teď vznikají přírodní značky jak houby po dešti a každá je samozřejmě ta jediná čistá, skvělá a z nejlepších ingrediencí. Je fajn mít na výběr, ale jak se orientovat, pokud je výběr opravdu velký? V případě kosmetiky lze přece jen zvolit lokální značky, které vás často nechají nahlédnout doslova “pod pokličku”. Vidíte, jak pracují s ingrediencemi, odkud je mají, jak produkty vznikají a kdo je “vaří”. Pak už si lze vybrat podle sympatií, podle složení…

U rostlinných barev na vlasy ale nic takového jako “lokální výroba” neexistuje. I české značky musí sáhnout po zahraničním dodavateli a možnosti zákazníka nahlížet do procesu jsou minimální, pokud vůbec nějaké. Co tedy dělat, pokud chcete zjistit, podrobnosti, mít záruku, že dostáváte kvalitní produkt? Můžete se samozřejmě dle libosti ptát výrobce, ale to moc nepomůže ve chvíli, kdy stojíte v obchodě, v ruce dvě krabičky a váháte…

A tady vstupují zas a znovu na scénu certifikace. Proč byste měli chtít certifikované přírodní barvy na vlasy?

  • Máte jistotu, že kvalitu kontroluje ještě někdo jiný než jen výrobce, který má v tomto ohledu trochu omezené možnosti (protože létat každý měsíc do Indie kontrolovat výrobu asi nikdo nebude)
  • Bio certifikace zaručí, že rostliny jsou pěstované v souladu se zásadami organického zemědělství a vy si tedy nedáváte na pokožku něco, co je plné pesticidů a dalších průmyslových prostředků, z nichž některé jsou v EU dávno zakázané, ale v Asii to nikdo neřeší
  • Vegan certifikace zaručí nejen, že je produkt bez živočišných složek (což u rostlinné barvy předpokládáte), ale také jistou etickou úroveň během celého procesu. Což je vám možná jedno, pokud běžně kupujete živočišné produkty z velkochovu. Ale pokud se jen trochu snažíte zmírnit utrpení ostatních tvorů a nechcete, aby kvůli vašim krásným vlasům trpěl ještě někdo jiný než vaše peněženka, tak vás tento certifikát zajímá.
  • Certifikace zaručí, že kontroly se opakují, a to poměrně často, bez ohledu na to, v jak vzdáleném koutě světa výroba probíhá. To je jeden z důvodů, proč nemohou být pro výrobce zdarma.
  • Pokud někdo nechá produkty certifikovat, tak máte jistotu, že to s některými zásadami myslí fakt vážně. Protože ho to stojí čas a peníze navíc. A konkurenční výhoda je nejistá, zvlášť v současné chvíli, kdy je velká móda říkat, že certifikace nejsou potřeba, když stačí láska a upřímný záměr.

Proto u CosmetikaBio najdete výhradně jen certifikované přírodní rostlinné barvy. Máte tak jistotu, že vaše barva je skutečně tak zdravá a čistá, jak by měla být. Dopřejte svým vlasům to nejlepší a vyzkoušejte některý z našich krásných odstínů.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu