10 kroků ke krásné barvě - Nejrychlejší průvodce přírodním barvením vlasů

Krásné vlasy. Lesklé vlasy. Zdravé vlasy. Vlasy plné života. To chce každý. Jak na to, aby takové byly i ty vaše? Tak opusťte svět chemický barev na vlasy a vydejte se přírodní cestou biobarev. Že se nebarvíte? To vůbec nevadí, i pro vás se najde varianta, která vaši vlastní barvu oživí, vlasy posílí a vlasovou pokožku ozdraví. Jak na to? Deset snadných kroků a je to.

1. Pořiďte si správný šampon - pokud chcete zdravé vlasy, nesmíte je i pokožku během každého mytí oslabovat. Navíc přírodní biobarvy na silikonem zanesené a zničené vlasy mohou chytat hůř a regenerace zabere delší dobu.

2. Kupte kvalitní biobarvu - ne vše, co se jmenuje henna nebo přírodní barva na vlasy, je to, co chcete. I henna může být nekvalitní, plná pesticidů, se zbytky plísní, stará nebo smíchaná s kdovíčím. Sáhněte po certifikované biobarvě CosmetikaBio.

3. Vyberte si k barvení správný den - ať máte dost času, klid a je pro vás celá procedura relaxem.

4. Připravte si barvu - čistou hennu a směsi henny bez indiga zalijte vařící vodou nebo ji klidně nechejte odstát přes noc. Indigo a směsi s ním zalévejte výhradně vodou kolem 50 stupňů a nanášejte ihned. Teplotu vody odhadnete i prstem - v 50 stupních ho ještě udržíte, ale jen tak tak.

5. Chcete si barvu něčím vylepšit? Můžete, ale u směsí s indigem zapomeňte na oleje a másla. Ale klidně použijte místo vody silný odvar z kopřiv nebo jiné bylinky, případně černý čaj nebo kávu (pro tmavé odstíny). Ale zachovejte teplotu 50 stupňů. Biobarvy bez indiga můžete vylepšit i nějakým olejem nebo zalít bylinným odvarem. Nicméně kvalitní směsi jako CosmetikaBio vlasy regenerují a obarví dokonale i bez přidaných složek.

6. Připravte vlasy - pokud je máte zralé na umytí, klidně je umyjte. Ale jemným, kvalitním přírodním šamponem nebo no poo prostředky. Klidně je ale jen namočte a barvu naneste na neumyté vlasy.

7. Naneste barvu - pokud barvíte “tón v tónu” nebo vám jde primárně o regeneraci, ničeho se nebojte a naneste biobarvu klidně jen tak halabala. Pokud barvíte opravdu a chcete měnit odstín, budete postupovat pečlivěji. Biobarvy CosmetikaBio jsou namleté tak jemně, že po rozmíchání vytvoří až krémovou texturu, se kterou se skvěle pracuje. Můžete použít jen prsty (pak si pořiďte rukavice), ale praktičtější je klasický štětec na barvení vlasů a postupovat prakticky stejně, jako byste se barvila klasickou barvou. Výhoda přírodních barev je v tom, že není třeba si tak úzkostlivě hlídat, jestli je barva nanesená rovnoměrně. Výsledek je vždy přirozený a přechody plynulé.

8. Zabalit? Směsi s indigem můžete nechat uschnout volně, směsi bez indiga nebo čistou hennu můžete zabalit do potravinové folie nebo schovat pod plastovou čepici. Biobarvy CosmetikaBio nemají čepici ani rukavice jako součást balení, ale ne proto, že bychom na vás chtěli šetřit. Ale životní prostředí šetřit chceme. Pořídit si opakovaně použitelné rukavice nebo čepici považujeme za menší problém než ty hromady jednorázového plastu, které barvení vlasů všude po světě produkuje. Tak nás, prosím, pochopte.

9. Jak dlouho? Chcete-li opravdu sytou, pěknou barvu, obětujte dvě hodinky svého času. Barvy CosmetikaBio vás obarví skvěle i za kratší dobu, ale každý vlas je trochu jiný a dvě hodiny jsou prostě jistota. Pokud vám jde jen o regeneraci nebo lehké natónování, zkraťte dobu dle libosti. Bezbarvá “henna” cassia vám skvěle poslouží i jako 20ti minutová maska.

10. Umyjte vlasy. Vodou. Ano, jen vodou. Fakt, jen vodou. Ihned po barvení prostě zapomeňte na šampon, i kdyby se jakýkoliv výrobce zaklínal tím, že je přesně určený k umytí po barvení hennou. Je to totiž škoda. Vlasy i pokožka jsou odpočaté a zregenerované a bez šamponu přesně uvidíte, jak na barvu reagovaly. Hlavně směsi s indigem nechte “usadit” a počítejte s tím, že barva se bude ještě tak dva, tři dny rozvíjet a mírně měnit. Neklesejte tedy na mysli, pokud okamžitý výsledek nebude úplně to, co jste chtěli. Ale pokud to opravdu není ono, klidně po těch třech dnech barvěte znovu. To je totiž jedna z největších výhod přírodních biobarev. Můžete barvit, jak často chcete a jak to vaše vlasy potřebují.

Vidíte? Je to fakt snadné. Navíc barvu i správný šampon si bez problémů vyberete v našem eshopu a můžete to zkusit hned!

CosmetikaBio

Zpět do obchodu