Zrádný šampon

Věděli jste, že i “bezbarvá” cassia umí pěkně potrápit? Ale jako obvykle to není vina přírody, ale chemie, kterou si nic netuše vrstvíme na vlasech. Takže pokud máte zesvětlované, melírované, nebo i přirozeně blond vlasy, tak zbystřete. Možná se ve vaší koupelně skrývá sabotér, který vám dokáže přechod na přírodní barvení pěkně zkomplikovat.

Pomoc, jsem flekatá!

Pořídíte si cassiu “bezbarvou hennu”, protože přecházíte z chemického zesvětlování nebo jste přirozeně blond a nechcete měnit barvu. Uděláte všechno správně a výsledkem jsou nevzhledné tmavé fleky ve vlasech? Jak je to možné, cassia přece nebarví a už vůbec ne na černo! Než začnete nadávat na přírodu, podvodného prodejce nebo svůj osud, udělejte důkladnou inventuru v koupelně. Tohle nadělení má totiž konkrétního viníka a příroda to není.

Blonďatá ještě blonďatější

Zářivá barva, která trvá. To chceme nejen u prádla, ale hlavně ve vlasech. Ať už jsou barvené nebo přirozené, tak chceme, aby byly po umytí krásné a zářivé. A kosmetický průmysl nám toho umí hodně nabídnout. Včetně šamponů pro krásnou barvu vlasů. Šampony pro barvené vlasy, šampony pro blond vlasy, šampony pro prodloužení barvy... všechny tyto slibují vylepšit nebo prodloužit efekt krásné barvy. Jak to dělají? Prostě jsou v šamponu přidané pigmenty, které fungují podobně jako optické zjasňovače v pracím prášku.

Problém je, že tyto pigmenty ve vlasech zůstávají a reagují s dalšími látkami. V našem případě s cassií. A fleky jsou na světě.

Jak z toho ven?

Ideální je samozřejmě prevence. Zapomeňte na silikony, sulfáty, parabeny, protože nic z toho nemá na přírodní barvení ani zdaleka takový vliv jako chemické pigmenty. Pokud chcete mít jistotu, tak ještě před jakýmkoliv používáním přírodních barev přejděte na čistě přírodní vlasovou péči. Je jedno, jestli si vyberete low poo variantu (přírodní šampony) nebo no poo (prášky, jíly, soda…). Zvlášť pokud jste jeli dlouho v nějaké profi kadeřnické péči, tak je tato přechodová fáze nezbytně nutná.

Už se stalo a po cassi vypadáte jako nepovedený dalmatin? Můžete zkusit pár umytí sodou, jenže na tenhle druh chemie jsou tyto přípravky většinou krátné. Spolehlivě to zakryje henna, v nízké koncentraci, kterou nabízí třeba Jahodová blond. Zafunguje jako první pomoc a zároveň připraví podklad pro případné další barvení.

Potřebujete poradit? Napište nám na naši FB stránku nebo se připojte do naší skupiny o přírodním barvení.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu