Jak na první barvení hennou

Tak jdete do toho? Rozhodnutí padlo, už žádná chemie a jde se barvit přírodně! Jenže ze všech těch informací na internetech už vám jde hlava kolem a ze zoufalství přemýšlíte, jestli ta chemie není jednodušší. Nebojte se, nic na tom není. Stačí opravdu málo.

Správná péče o vlasy

Pokud si chcete zajistit hladký přechod k přírodním barvám, věnujte napřed pozornost péči o vlasy. Konvenční chemické šampony často obsahují složku, které přírodní barvení komplikují, nejhorší z nich jsou všemožné chemické pigmenty, díky kterým mají vaše vlasy po umytí tak zářivou barvu. Proto ještě před přechodem na přírodní barvy přejděte na přírodní péči o vlasy. Ať už si vyberete tekutý nebo práškový šampon, budete mít jistotu, že vás při následném barvení nebude čekat nepříjemné překvapení.

Správný odstín přírodní barvy

Přírodní barvy fungují jinak než chemické a proto záleží na vaší výchozí barvě, která zásadně ovlivní výsledný odstín. Nikdy nezesvětlí, takže vybírejte odstín, který trochu odpovídá vaší výchozí barvě. Na výběr máte buď čistou hennu, která půjde vždy více či méně do oranžovo/mahagonova a čím světlejší podklad, tím výraznější barva. Nebo zvolte odstíny namíchané z henny a dalších bylin, díky kterým můžete dosáhnout třeba i studené hnědé nebo měkké černé. Pokud barvíte poprvé a máte strach, jak to bude vypadat, zvolte odstín co nejpodobnější vaší původní barvě, ať se s přírodním barvením napřed “seznámíte”.

Správná příprava přírodní barvy

Nedá se toho mnoho pokazit. Je jedno, jestli budete přírodní barvu nanášet na suché nebo umyté vlasy. Co jedno není, je způsob přípravy.

Pokud máte čistou hennu, použijte k zalití mírně kyselou tekutinu (voda s citronovou štávou, kyselinou citronovou nebo - pokud vám nevadí jeho vůně - jablečný ocet). Můžete použít i ibiškový odvar (pokud máte ibišek v dobré kvalitě, tak zbytek vypijte, je velmi zdravý ;-) ). Pokud máte čas, zalijte směs studenou tekutinou a nechte odstát do druhého dne. Pokud chcete nebo musíte barvit hned, použijte tekutinu horkou.

Pokud máte směs s indigem, volíte naprosto jiný postup. Směs zalijete vodou o teplotě přibližně 50° C (horká voda, ve které ale udržíte prst) a ihned nanesete na vlasy. V žádném případě nenechávejte směs s indigem odstát, přijdete o jeho barvicí schopnost.

Na vlasech ponechejte minimálně 1,5 hodiny, ideálně 2-3 hodiny. Nechávat déle je skoro zbytečné, barvě už moc nepomůžete a pro regeneraci jsou tři hodiny také dostatečné.

Vymyjte pouze vodou a s šamponem počkejte alespoň 24 hodin.

Je to snadné, že? ;-) Svůj ideální odstín si můžete vybrat zde.

Zpět do obchodu