Dámský krémový deodorant Sedmikráska i+m Naturkosmetik

Berlínská značka i+m je na německém trhu už bez mála čtyřicet let. Na tom českém od roku 2008. Je tedy velmi tradiční, ale zároveň se nebojí inovovat. Kromě péče o vlasy, o tělo a velmi propracované a povedené pleťovce, vyvinula hned dva deodoranty. Jeden pro muže, na ten si posvítíme příště. A jeden pro ženy.

Deodorant pro ženy patří do tělové řady Sedmikráska. Má jemnou květinovou vůni. Tu doplňuje o svůj chladivý efekt grep. Hlavními surovinami jsou rostlinné oleje. Kokosový, řepkový, mandlový, olivový a slunečnicový. Deodorační složkou ricinoleát zinečnatý, což je moderní bezhliníková surovina do deodorantů, zinečnatá sůl kyseliny ricinolejové, z ricinového oleje. Ricinoleát zinku dokáže absorbovat zápach, uzamknout ho a tím pádem není nic cítit. Žijeme v době high-tech-v-podstatě-už-úplně-všeho. Ale proč se moderních surovin nemusíme bát…

Deodorant je certifikovaný BDIH a Vegan (Vegan Society). Skvělou zprávou je, že i+m se letos na jaře zařadila mezi značky s certifikátem Leaping Bunny. Toto logo, jak už jsem zjistila přímo u výrobce v Berlíně, se postupně objeví na produktech při výrobě dalších šarží. Jakmile se budou vyrábět nové obaly. Suroviny i finální produkty jsou zvoleny a vyvinuty s ohledem na to, aby vyhovovaly etickým standardům. Nejde jen o to jít s dobou a mít všechno moderní. To si můžeme dovolit v případě, že dodržíme pravidla. A tím základním pravidlem u kosmetiky je netestování na zvířatech.

Co mě na deodorantu velmi překvapilo a proč ho nelze vyrobit doma – je skutečně krémový. Není to kokosový tuk se sodou, který budete krouhat lžičkou. I když sodu ve složení najdete také, pro posílení deodorační schopnosti. Už při otevření skleněného kelímku zjistíte, tedy hned po té nádherné vůni, že se jedná o propracovaný výrobek se skvělou konzistencí.

Aplikovat lze prsty. Už při prvním kontaktu pocítíte, že ač se jedná o krém, zanechává suchý pocit. Stejně po nanesení do podpaží. Doporučuju pečlivě vetřít do umyté a usušené pokožky. Během dne lze opakovat. Jen s ohledem na to, že není přiložena špachtlička, sama si dávám trochu pozor nezanést do krému nečistoty. Není totiž konzervovaný. Což je na jednu stranu jeho obrovská výhoda – nedáváte si konzervanty do podpaží. Na druhou stranu je na místě trocha opatrnosti. I když myslím, milé dámy, že budete tak nadšené, z vůně, aplikace, struktury, funkce, že se deodorant nestihne zkazit. Výrobce garantuje kvalitu čtyři měsíce od prvního použití.

deo krém

Jaká je konkrétnější výhoda nekonzervovaného výrobku a co je na konvenčních deodorantech tak děsivého? Jedna z nejpříšernějších věcí, kterou vidím, když se podívám na složení konvenčního deodorantu, je triclosan. Je to silný konzervant. Jeho konzervační schopnost je natolik silná, že surovina jako taková funguje jako deodorant. Přesněji řečeno, likviduje bakterie vznikající na pokožce. Triclosan to bere skutečně z jedné vody na čisto a nevybírá si, co na pokožce je dobré a co špatné a tedy si to zaslouží zničit. Už jsem viděla silné alergické reakce po deodorantech s triclosanem. Tyto reakce, lokální podráždění kůže dosahující na rukách až k loktům, se projevovaly červenáním a bolestivostí kůže.

Sama při výběru mezi přírodním a konvenčním deodorantem neváhám. Přírodní deo vždy vítězí.

Michaela

Zpět do obchodu