Hnědá barva na vlasy ve studeném odstínu – jak se vyvarovat zrz

Jeden z nejčastějších dotazů ohledně barvení se týká hnědé barvy ve studeném odstínu. Tedy žádná zrzavá a žádná do červena. Zároveň to má krýt šediny. Nejlépe hned napoprvé. Nemá to přehnaně ztmavovat vlasy. A má to být jednofázové barvení.

Dámy a pánové, tohle jako vážně není tak jednoduché zadání.

Na něco takového už musíte mít hodně vyladěnou recepturu.

Obvykle se barvím z kolekce Cosmetikabio odstínem brown. Je to suverénně nejlepší hnědý odstín. Našla si ho spousta zákaznic a zákazníků a kupují ho opakovaně. Stejně ale spousta zákaznic žádá něco ještě chladnějšího a méně tmavého.

Trochu jsem experimentovala. Jak tedy na to? Mám cca 45 cm vlasy, spíš míň, asi 10 % šedin. Jsem studený typ, konkrétně léto, takže zrzavou nechci a cokoli do červené nebo vínové mi nesluší. Namíchala jsem

15 g dark brown + 15 g wheat blonde

Zalila jsem vodou teplou asi tak 50 stupňů. Sice to neměřím teploměrem, ale věřím odhadu, ani horké ani studené, zjišťuju rukou.

Ihned po smíchání barvy s vodou směs aplikujte, nenechávejte odstát. Doporučuju vždy před barvením umýt vlasy přírodním šamponem, zabalit do ručníku, namíchat si barvu a tu aplikovat. Nechte barvu působit minimálně 1,5 hodiny. Pokud máte sklony k suché pokožce, nenechávejte barvu na vlasech moc dlouho. Oněch 1,5 hodiny je zcela v pořádku, aby se vlasy obarvily a zároveň nedošlo k podráždění pokožky v důsledku vysušení. K vymytí barvy a ošetření po barvení poslouží přírodní kondicionér. Skvělý je regenerační i+m Naturkosmetik Regenerace konopím. Já momentálně používám kondicionér Freistil.

Výsledkem je krásná hnědá barva s mírným modrým podtónem. Teplotu vody dobře ohlídejte. V takto namíchané barvě je vysoký podíl indiga a příliš teplá voda, přesahující 60 stupňů, indigo zničí.

 dark brown a wheat blonde

A jak to bývá u barev s indigem – dejte tomu alespoň 48 hodin po barvení. Tak dlouho může trvat barvě, aby se odstín vyvinul. Po této době získá (přibližně) finální podobu.

Michaela

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.