Hnědá barva na vlasy ve studeném odstínu – jak se vyvarovat zrz

Jeden z nejčastějších dotazů ohledně barvení se týká hnědé barvy ve studeném odstínu. Tedy žádná zrzavá a žádná do červena. Zároveň to má krýt šediny. Nejlépe hned napoprvé. Nemá to přehnaně ztmavovat vlasy. A má to být jednofázové barvení.

Dámy a pánové, tohle jako vážně není tak jednoduché zadání.

Na něco takového už musíte mít hodně vyladěnou recepturu.

Obvykle se barvím z kolekce Cosmetikabio odstínem brown. Je to suverénně nejlepší hnědý odstín. Našla si ho spousta zákaznic a zákazníků a kupují ho opakovaně. Stejně ale spousta zákaznic žádá něco ještě chladnějšího a méně tmavého.

Trochu jsem experimentovala. Jak tedy na to? Mám cca 45 cm vlasy, spíš míň, asi 10 % šedin. Jsem studený typ, konkrétně léto, takže zrzavou nechci a cokoli do červené nebo vínové mi nesluší. Namíchala jsem

15 g dark brown + 15 g wheat blonde

Zalila jsem vodou teplou asi tak 50 stupňů. Sice to neměřím teploměrem, ale věřím odhadu, ani horké ani studené, zjišťuju rukou.

Ihned po smíchání barvy s vodou směs aplikujte, nenechávejte odstát. Doporučuju vždy před barvením umýt vlasy přírodním šamponem, zabalit do ručníku, namíchat si barvu a tu aplikovat. Nechte barvu působit minimálně 1,5 hodiny. Pokud máte sklony k suché pokožce, nenechávejte barvu na vlasech moc dlouho. Oněch 1,5 hodiny je zcela v pořádku, aby se vlasy obarvily a zároveň nedošlo k podráždění pokožky v důsledku vysušení. K vymytí barvy a ošetření po barvení poslouží přírodní kondicionér. Skvělý je regenerační i+m Naturkosmetik Regenerace konopím. Já momentálně používám kondicionér Freistil.

Výsledkem je krásná hnědá barva s mírným modrým podtónem. Teplotu vody dobře ohlídejte. V takto namíchané barvě je vysoký podíl indiga a příliš teplá voda, přesahující 60 stupňů, indigo zničí.

 dark brown a wheat blonde

A jak to bývá u barev s indigem – dejte tomu alespoň 48 hodin po barvení. Tak dlouho může trvat barvě, aby se odstín vyvinul. Po této době získá (přibližně) finální podobu.

Michaela

Zpět do obchodu