Je blonďatá henna opravdu blond?

Blond henna zní tak slibně. Kdo by nechtěl zářivou blonďatou hřívu, a to vše jen díky přírodním barvám. Občas jsou ale věci příliš krásné na to, aby byly pravda a “blond henna” je, bohužel, jedna z nich. Což ale nic nemění na tom, že blonďaté odstíny rostlinných barev existují a jsou skvělé, jen je potřeba s nimi správně zacházet a nečekat něco, co nedokážou. Co tedy pro vás blond henna svede a co už ne?

Blond henna nezesvětlí vlasy

Tohle je naprosto zásadní fakt, který je třeba stále dokola opakovat. Žádná přírodní barva nedokáže zesvětlit vaši původní barvu vlasů. S čistou hennou maximálně docílíte zářivější barvy, která bude působit světleji. Ale zesvětlení jako takové nelze od přírodních barev čekat. Blond henna vám tedy nevytvoří na vlasech ani platinovou, ani popelavou, ani žádnou jinou blond, pokud jsou vaše vlasy tmavší, než je požadovaný odstín.

Blond henna není henna

Označení “blond henna” je velmi zavádějící, ale z nedostatku něčeho trefnějšího se poměrně rychle vžilo. Henna je jen jedna, a to rostlina Lawsonia inermis, a ta je vždy zrzavá/měděná/mahagonová - podle výchozí barvy vašich vlasů. Ostatní “barevné” mutace jsou vždy směsí několika rostlin a henna v nich většinou bývá obsažena také. Až na výjimky a těmi jsou často blond odstíny přírodních barev. Pokud totiž chcete docílit studeného tónu, musíte na hennu zapomenout, protože díky své silné barvící schopnosti se prosadí velmi výrazně skoro všude.

Které blond rostlinné barvy CosmetikaBio hennu obsahují a které ne?

Strawberry blond (Jahodová blond) - obsahuje hennu. Neobsahuje indigo. Je vhodná pro ty, kteří se nebojí měděných odlesků, naopak je vítají. Dodá měděný lesk i hnědým vlasům, na blond vlasech bude velmi zářivá a krásná. Můžete ji použít i na chemicky zesvětlené vlasy, které dovede zregenerovat a ozdravit. Zalít je třeba horkou vodou, lze nechat odstát.

Golden blond (Zlatá blond) - obsahuje hennu. Je studenější a méně měděná, než Jahodová blond, je to spíš teplejší medový odstín. Přirozeně blond vlasům dodá teplou a zářivou barvu medu. Obsahuje indigo, které bez přípravy umí na odbarvených vlasech zelenat. V takovém případě je potřeba pečlivější postup. Světle hnědým vlasům dodá regeneraci, nádherný lesk a jemné medové odlesky. Zalít vodou 50°C, nanášet ihned.

Wheat blond (Pšeničná blond) - je úplně bez henny. Což je skvělá zpráva pro ty, kdo se teplých tónů bojí a raději by si hlavu usekli, než na ní nosit jen náznak zrzavé. Díky tomu je barva skutečně studená. Ovšem obsahuje indigo, takže buďte obezřetní, pokud se chystáte barvit dříve zesvětlované vlasy. Hnědé vlasy ocení studený nádech a to zejména v případě, že se vám některý z hnědých odstínů vymyl příliš do tepla a vám se to nelíbí. Zalévat vodou 50°C, nanášet ihned.

Ash blond (Popelavá blond) - obsahuje hennu, ale jen velmi málo. Je vhodná hlavně pro ty, kdo chtějí dodat vlasům studený tón nebo už ho mají a chtějí ho udržet i při barvení přírodními barvami. Je vhodná i pro hnědé vlasy, které zregeneruje a dodá lesk, ale zachová chladný tón, případně ho přidá. Opět dobře dotónuje odstín, který se vám vyvedl buď příliš teplý nebo se do tepla vymyl. Obsahuje větší množství indiga, takže zesvětlené vlasy musejí být velmi opatrné a barvit po předchozí přípravě a ideálně po konzultaci. Zalévat vodou 50°C, nanášet ihned.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu