Studené odstíny přírodních barev na vlasy

V zimě je look ledové královny obzvlášť na místě. Jestli jste se báli, že to s přírodními barvami nepůjde, protože jedna paní povídala, že jsou vždycky teplé, tak v klidu vydechněte a připravte se na studenou zimu. Možná i venku, ale rozhodně ve vlasech! Protože studené odstíny jdou, jen to prostě není stejné, jako u chemických barev. Protože přírodní barvy prostě nejsou stejné, vlastně jsou úplně jiné než ty chemické. Ale o tom zas jindy, teď zpátky do ledového království.

Přírodní studená blond

Začneme tím nejtěžším, ať to máme za sebou :-) Studená blond je oříšek i pro chemii a i přírodní barvy si na vás nachystaly jedno velké omezení - NEZESVĚTLUJÍ! Nikdy a za žádných okolností vám přírodní barva nezesvětlí vlasy, takže pokud jste hnědovláska, tak celý odstavec v klidu přeskočte a přečtěte si raději o tom, jak dokáže být hnědá krásná, když jí trochu pomůžete.

Pokud jste blondýnka, ale odbarvená, tak pro vás to bude taky těžké. Nemůžete použít nic s indigem, což je ale základní ingredience studených odstínů. Je nám líto, ale příroda si myslí, že platinovou blond nikdo nepotřebuje. Pokud byste ji ale chtěla opustit, tak návod najdete v článku Jak přejít z chemické barvy na přírodní.

Jste přirozená blondýna? Gratulujeme, protože pro vás tu jsou všechny odstíny “blond henny”! Záleží na vaší přirozené barvě, ale asi nejstudenější je odstín Pšeničná blond, který neobsahuje ani ždibeček henny. Popelavá blond je také studená, maličko henny v ní najdete, ale nemusíte se jí bát. Zlatá i Jahodová blond už jsou poměrně dost teplé, jahodová je velmi měděná, takže po těch sáhněte ve chvíli, kdy vám začne být v ledovém království už trochu zima a začnete vyhlížet jaro.

Přírodní studená hnědá

Hnědá bez teplých tónů namíchat jde, ale bude to stát trochu úsilí. Pokud chcete vyloženě jednoduchou cestu, kdy nebudete nic míchat a poměřovat, tak zvolte Hnědou, která je perfektně neutrální a ve chvíli, kdy by se vymyla trochu do tepla (nebo vůbec byla na váš vkus i tak příliš teplá), ji přebarvěte Popelavou blond. Ta umí perfektně stáhnout teplé tóny a platí to i v případě, že máte na vlasech něco příliš mahagonového nebo rezavého a už se vám to nelíbí. Popelavá blond ubere na intenzitě a z tmavého mahagonu vykouzlí hnědou, které nebude možná úplně studená, ale rozhodně vás zbaví velké části teplých tónů. Pokud neřešíte odrosty, můžete ji pak používat klidně dál, jen k udržení chladnějšího tónu vlasů.

Pokud chcete studenou tmavohnědou, budete už muset trochu míchat. Pro středně hnědé vlasy budete potřebovat rovným dílem Tmavohnědou a Pšeničnou blond. Přestože Tmavohnědá není teplá ani v čisté formě, tak přidáním Pšeničné blond dosáhnete daleko studenějšího odstínu a eliminujete vymývání do tepla. Pro udržení studeného tónu pak můžete použít Pšeničnou blond jako mezikrok před dalším barvením.

Přírodní ledová černá

Na rovinu - takové té chemické ocelově modročerné přírodní cestou nedosáhnete. Bohužel. Vždycky bude měkčí a tak nějak tlumenější. Ale pokud nabarvíte vlastní tmavý podklad Černou a jako další vrstvu dáte Violet, dosáhnete měkké černé se studeným modrofialovým leskem. Pokud byste raději barvili v jednom kroku, můžete je i smíchat, ale vzhledem k velkému obsahu indiga je daleko vhodnější cestou vrstvení.

Pokud máte vlastní vlasy velmi tmavé, můžete použít Violet i samotnou a dosáhnout tak o dost chladnějšího tónu s nafialovělým leskem. Světle hnědé nebo vyloženě světlé vlasy je potřeba před ztmavením předbarvit čistou hennou a pak postupovat dále s Černou a Violet.

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu