Happy New Hair

Rok se nám chýlí ke konci a zase jsme nezbohatli, nezhubli, nezačali jíst zdravě a chodit pravidelně do fitka a na jógu, nestali se podnikatelem z pláže nebo nenašli vysněného partnera? A co takhle se na všechna ta nereálná předsevzetí prostě vykašlat a zkusit to letos jinak? Dejte si jako předsevzetí, že se usmíříte se svými vlasy! Jak na to?

1. Mluvte o svých vlasech hezky! Už žádný “bad hair day” a “bože, to mám dnes zase strašný vlasy” nebo “promiň, fakt si nesundám čepici, protože nechceš vidět, co mám na hlavě”. Pamatujte na to, že většinu vlasu tvoří de facto mrtvá hmota a o mrtvých jen dobře ;-) Takže pokud nemůžete říct nic hezkého, tak neříkejte nic, ale snažte se daleko častěji si před zrcadlem říct “páni, dneska ty vlasy vypadají fakt skvěle”.

2. Nesrovnávejte svoje vlasy s ostatními! Možná máte jemné, rovné vlasy, to ale neznamená, že pokaždé, když uvidíte nějakou kudrnatici, které není přes vlasy vidět do obličeje, musíte cítit osten žárlivosti a sebevědomí vám sjede kamsi do suterénu. Srovnávat se s ostatními je cesta do pekel v jakémkoliv směru, vlasy nevyjímaje!

3. Přijměte svoje vlasy takové, jaké jsou! Jsou možná jemné jako chmýří nebo nepoddajné jako hřebíky, ale jsou vaše. Navíc jiné už mít nebudete, přestože vás reklamy a tety z internetu přesvědčují o opaku.

4. Dopřejte jim správnou péči! Ale takovou, jakou skutečně potřebují, ne takovou, jakou si vy představujete. Možná si chcete mýt vlasy jednou za měsíc, ale vaše vlasy jsou opačného názoru. A co je víc stresující - mýt si vlasy obden nebo chodit měsíc za měsícem s mastnou hlavou a čekat, kdy už TO konečně přijde...A víte, na co vlasy nejvíc reagují, že? Ano, na stres ;-)

5. Vyberte produkty, které o vlasy pečují, ne které je trápí! Máte jemné, plihnoucí vlasy? Vyberte posilující šampon a zapomeňte na odmašťování. Suché nepoddajné kudrny zase daleko víc ocení výživu než všemožné narovnávací produkty.

6.Udělejte si z vlasové péče rituál pro krásu! Umýváte vlasy, aby nebyly mastné, masku dáváte, aby vám nepadaly a barvíte hennou, aby zakryla ty hrozné šediny? A teď v tom zkuste najít něco pozitivního. Nejde to, že ne? A co takhle mýt vlasy proto, aby byly krásné, dávat masku, aby byly vyživené a silné a barvit hennou, aby nádherně zářily...Lepší, viďte.

7.Uzavřete mír s vaší přirozenou barvou! Lidé to neradi slyší, ale nejlépe vypadají se svojí přirozenou barvou vlasů. Stačí se podívat na děti. Už vás někdy při pohledu na pětileťáka napadlo “to je ale krásný dítě, ale daleko líp by mu sedly tmavší vlasy”? Protože děti jsou autentické, takže logicky vypadají nejlíp tak, jak jsou. Ať si to připouštíme nebo ne, tak s každou změnou barvy se snažíme být trochu někým jiným. To neznamená, že se nebudeme dál barvit, ale před radikální změnou se dobré si upřímně odpovědět na otázku, co je skutečnou motivací…

8.Vyzkoušejte minimální péči! Vrší se vám v koupelně různé druhy šamponů, masek, ájurvédských prášků, tonik na podporu růstu a sér pro nejzářivější vlasy? A co takhle vyzkoušet staré dobré “umýt a jít”? Dobře, trochu to ještě vytunit, sem tam nějaký zábal...Ale pro kvalitu vlasů je nejdůležitější stav pokožky a u té skutečně platí, že méně je více. Potřebuje péči, protože nežijeme v perfektně čistém prostředí, naše strava stojí často za prd a stresu také neubývá...Ale mnoho psů je zajícova smrt a víc produktů neznamená lepší vlasy. Tak nechte občas vydechnout je i sebe.

9.Go vegan! Neradi agitujeme a někomu něco nutíme, ale je prostě fakt, že ve vlasové péči vůbec nic živočišného nepotřebujete. Tečka.

10.Gray is the new black! Pokud začnete šedivět v pětadvaceti, tak je vcelku přirozené, že to chcete nějak řešit a hledáte cesty. Pokud je vám přes 40, tak se možná zkuste zamyslet nad tím, že ať chcete nebo ne, tak se dostáváte do další životní etapy. A že byste měli přemýšlet nad tím, co to pro vás znamená a kam budete dál směřovat své kroky. A tomu občas dost pomůže, když necháte svoje šediny chvíli být. Mohou vám totiž připomenout, kdo skutečně jste. Protože značí moudrost a nikoliv to, že patříte do starého železa.

 

Ať už do toho půjdete nebo ne, tak vám přejeme, ať je rok 2019 daleko lepší, úspěšnější a krásnější než všechny předchozí dohromady. Ať vám přinese klid, pohodu a harmonii. A krásné vlasy. Ale ty už stejně máte ;-) Děkujeme, že tu jste s námi a těšíme se na další etapu.

 

CosmetikaBio




Zpět do obchodu