Nový rok s novou péčí

Možná si nedáváte předsevzetí, ale něco nového by to na začátek roku vždycky chtělo. Protože po Vánocích potřebujeme spíše detox, než cokoliv jiného, co zkusit něco podobného i v kosmetice a vyzkoušet minimální péči? Ulevíte pokožce i peněžence, v koupelně bude zase dost místa. Navíc, minimalismus je cool, takže dokonce půjdete s dobou. Tak pojďme na to!

Minimalistická péče o tělo

V tělové péči se minimalismus provozuje nejsnadněji a většina lidí na té vlně jede tak nějak přirozeně. Faktem je, že nepotřebujete nic víc než jemný sprchový gel a dobrý deodorant. Pokud vyberete gel opravdu jemný, ideálně s cukernými tenzidy a ještě ho nebudete používat úplně pokaždé a na celé tělo, často se obejdete i bez jakéhokoliv mazadla. Ale pokud máte kůži opravdu suchou, tak ještě jemné tělové mléko. Ideální kombo najdete u německé značky i+m Naturkosmetik. Freistil gel/šampon a tělové mléko jsou dostatečně jemné i pro tu nejcitlivější pokožku. A deodorant Sedmikráska je prostě úžasný po všech stránkách - jemný, krémový, funkční a čistý. Samozřejmě si můžete vybrat z více variant, ale řekněte sami- překoná něco křehkou krásu sedmikrásek?

Minimalistická péče o vlasy

Tady je to taaak jednoduché! Myslíte si, že ne, že budete potřebovat šampon, kondicionér, masku, sérum pro růst vlasů a nějaký styling na objem… A co když vám řekneme, že tohle všechno můžete mít v jednom kroku a s jedním produktem! A tím produktem je….chvilka napětí….CASSIA! Jak moc je skvělá a co všechno dovede, si můžete přečíst v našem článku Cassia - přírodní regenerace pro všechny typy vlasů. Pokud ji nanesete smíchanou jen s vodou, tak skvěle vlasy umyje a zanechá je čisté a zregenerované, plné objemu a lesku. Sama o sobě stimuluje růst vlasů, ozdravuje vlasovou pokožku a při dlouhodobém používání výrazně zlepšuje stav vlasů. Pokud ji chcete ještě vylepšit, můžete k ní přidat spoustu dalších věcí - bylinné výluhy, oleje, éterické oleje (NIKDY skořici!), hydroláty, aloe vera...Prostě cokoliv, co vaše vlasy momentálně vyžadují.

Asi to nevydržíte a nějaké další produkty do koupelny propašujete. Kdybyste chtěli, klidně vlasy pořešíte skutečně jen s cassií. A to je rozhodně dobré vědět (a vyzkoušet).

Minimalismus v péči o pleť

Vypadá složitěji, ale není. Jen je potřeba vybrat skutečně ty správné produkty, které vám sednou. Nebo zvolit ty nejméně komplikované.

Na čistění pleti vám skvěle poslouží konjaková houbička. Dokáže vás i odlíčit (pokud nepoužíváte voděodolný makeup), takže si opravdu klidně vystačíte jen s ní. Pokud by vám to bylo přece jen málo, tak jednou za pár dní použijte čistící mlíčko nebo gel (podle typu pleti). I když s konjakem to rozhodně není každodenní nutnost.

Tonizace je krok, který se často neprávem podceňuje. Tonikum slouží k tomu, aby pleť zvláčnilo před použitím péče, usnadnilo její vstřebávání a stáhlo póry, které otevřela teplá voda. Mezi toniky i+m Naturkosmetik si vybere každý typ pleti. Pokud byste chtěli jet na vlně skutečného minimalismu, použijte kostku ledu, kterou si po umytí několikrát přejedete obličej.

Pamatujete, když bylo v péči o pleť v módě vrstvení? Gelové tonikum, jedno sérum, druhé sérum, hydratační krém, ochranná báze, báze pod makeup….Představte si, že budete takhle jíst. Jednou za čas na rautu je to vážně zábava a když se trochu krotíte, tak vám ani není moc zle. Každý den, to už se na vás trochu podepíše. No a s pletí je to dost podobné. Dopřejte jí jednoduchou, kvalitní péči a máte vystaráno a ještě se vám odmění zdravou barvou a minimem vrásek.

Podle typu pleti nebo vašich preferencí si vyberte krém nebo olejové sérum nebo oboje. Pokud chcete jít s krémem na jistotu, sáhněte po našem favoritovi, který dlouhodobě patří mezi nejprodávanější produkty - a sice po Freistil intenzivním krému. Bohatá, nezatěžující péče pleť ošetří, dodá hydrataci a ochranu před vnějšími vlivy. Ochrany a výživy se ujaly takové kapacity jako je jojobový, pupalkový nebo mandlový olej. Hydrataci zabezpečí aloe a kyselina hyaluronová a rakytníkový olej se postará o antioxidanty, které zneutralizují každého, kdo by si snad myslel, že vaše pleť má stárnout. A na to všechno dohlíží vanilkový extrakt, který pleť zjemní a hlavně dodá jemnou, nevtíravou vůni.

Olejové sérum i+m Naturkosmetik najdete v produktové linii Age plus, ale nebojte, věk vám nepřidá. Ani vás ho nezbaví, pokud stále hledáte produkty, který vám “ubere roky”, tak přestaňte číst časopisy ;-) Tohle sérum umí něco jiného - naučí vaši pleť stárnout pomaleji a lépe se bránit nepříznivým podmínkám, kterých kolem sebe máme víc, než dost - znečištěné ovzduší, topení a klimatizace v místnostech, cestování do destinací s jiným podnebím... Arganový, makadamiový nebo avokádový olej pleť vyživí a ochrání a vzácný slaměnkový éterický olej podporí lepší zásobování živinami, rychlejší a efektivnější regeneraci a lepší buněčnou obnovu, takže pleť bude rychleji regenerovat, efektivněji opravovat minulá i budoucí poškození a celkově pomaleji stárnout.

Olej a krém můžete používat jak samostatně, tak dohromady a to v jakékoliv kombinaci. Oboje je vhodné jak na denní, tak noční péči, velmi suchá pleť ocení, pokud pod krém přidáte pár kapek séra. Stejně tak lze olej používat jako noční péči nebo jako několikadenní regenerační kůru pro všechny typy pleti. Jen nikdy nezapomeňte, že oleje se musejí použít na vlhkou pleť, aby se dobře vstřebaly a nezanechaly mastný film, který ocení málokdo. Pleť můžete před ošetřením přestříknout tonikem, hydrolátem, minerální nebo i obyčejnou vodou.

Nic víc opravdu není potřeba. Už jste zkoušeli minimální péči nebo naopak rádi vrstvíte? Napište nám na naši facebookovou stránku a sdílejte svoje zkušenosti s dalšími milovníky biokosmetiky!

CosmetikaBio

Zpět do obchodu