Jak barvit šedivé vlasy přírodně?

Málokterá z nás má chuť přiznat šediny. Ať už z důvodů estetických nebo prostě proto, že se na ně necítí. Často se stane, že se objeví daleko dříve, než jsme je čekaly. Nebo jsme si prostě jen zvykly na nějakou barvu. I když je stále větším trendem přirozenost, tak barvení šedin není třeba nějak ospravedlňovat. Hlavní je, abychom se cítily ve svém těle dobře a pokud to znamená trochu si vypomoct barvením vlasů, tak směle do toho. Ono to totiž jde i přírodně, takže vaše zdraví nijak neutrpí a vlasy budou ještě navíc skvěle ošetření.

V čem je barvení šedin jiné?

Přírodní barvy se vážou na keratin ve vlasech. Proto na každý vlas chytají trochu jinak a výsledný odstín je ovlivněn vaší vlastní barvou. Šedivý vlas má ale jinou strukturu i barvu. Takže i vaše oblíbená a vyzkoušená přírodní barva na něj chytí úplně jinak. Často se dočtete, že šedivé vlasy není možné přírodní cestou obarvit. Není to pravda. Jen je potřeba pochopit, jak přírodní barvy fungují a dodržet pár zásad. A také je vhodné barvit vaše přirozené vlasy. Dobarvovat odrosty, zakrýt šediny a ještě řešit zbytky chemického barvení v délkách může být dost oříšek a pokud se do toho pouštíte poprvé, tak se na nás obraťte, rádi pomůžeme. Odměnou vám budou zdravé, lesklé a ošetřené vlasy.

3 způsoby, jak barvit šedivé vlasy přírodně

Tónování

Pokud máte světlé nebo světle hnědé vlasy a nechcete barvu nijak výrazně měnit, tak vyzkoušejte cassii nebo některý z blond odstínů. Pokud jsou vaše vlasy přirozeně blond, můžete si vybrat, který odpovídá vaší přirozené barvě nejvíce. Blond odstíny i cassia barví poměrně jemně, takže výsledkem budou vlasy spíše natónované než obarvené. Výjimkou je odstín Jahodová blond, která díky vyššímu obsahu henny umí chytit dost výrazně.

Výhody - je to rychlé, žádné dramatické změny v odstínu

Nevýhody - výsledek může být málo zřetelný až nijaký, hodí se jen pro přirozeně světlé vlasy

Vrstvení

Přírodní barvy CosmetikaBio většinou kryjí šediny relativně dobře už při prvním nanesení. Hlavně hnědé odstíny. Pokud je to váš případ a jen byste si přála intenzivnější odstín a jednolitou barvu, řešení je častější vrstvení barvy. Přírodní barvy se na vlasech vrství a čím více barvíte již jednou obarvený vlas, tím intenzivnější a trvalejší barva vzniká. Barvit je možné klidně každý týden nebo dva, podle toho, jak rychle vlasy odrůstají. A pokud nabarvíte odrosty i celé délky, tak v délkách postupně barvu fixujete. Při vrstvení je potřeba barvit více méně pravidelně, aby se barva v částech, kde ještě navrstvená příliš není, nestačila moc vymýt. Tato metoda je vhodná zejména pro hnědé odstíny, odstíny s velkým podílem henny a čistou hennu.

Výhody - rychlejší než dvoufázové barvení, vhodné pro většinu odstínů

Nevýhody - nutnost barvit častěji a celé vlasy

Dvoufázové barvení

Nejjistější cesta, pokud chcete skutečně jednolitý odstín nebo máte velké množství šedin a používáte odstíny s velkým množstvím indiga (tmavohnědá, černá). V podstatě jde o barvení ve dvou krocích - nejprve nabarvíte jen čistou hennou a pak nabarvíte vámi zvolenou barvou. Henna vytvoří ideální podklad pro to, aby další barva chytila i na šedivé vlasy.

Výhody - perfektní, jednolitý výsledek

Nevýhody - celkem zdlouhavé, vhodné jen pro tmavší odstíny, nutnost barvit dvoufázově pokaždé i odrosty

 

Nevíte si rady? Napište nám nebo se zeptejte v naší facebookové skupině!

CosmetikaBio

Zpět do obchodu