Proč vám přírodní kosmetika nefunguje

Tak moc jste to chtěli zkusit a mít tu krásně čistou a zdravou péči a vaše tělo to sabotuje? Pleť je matná, vyskákaly pupínky jako by se chtěla vrátit v čase do pubertálních let, makeup nedrží a ještě vám začaly padat vlasy? Než začnete naříkat, že s konvenční kosmetikou jste takové problémy nikdy neměla a jestli by nebylo lepší se k ní vrátit, zjistěte, jestli neděláte jednu ze tří začátečnických chyb.

Měníte jen kosmetiku, ale ne špatné návyky

Pokud jste doteď používala konvenční kosmetiku jen na základě reklam, článků v časopisech nebo doporučení blogerek, je dost možné, že váš přístup k péči pleť spíš namáhá než harmonizuje. Konvenční kosmetika razí heslo, že čím víc, tím líp, takže se vám snadno může stát, že na sebe během jednohho rituálu navrstvíte nesmyslné množství produktů. Odlíčit, umýt, dočistit, exfoliační tonikum, hydratační tonikum, výživná sprška, sérum s retinolem/C vitamínem/ovocnými kyselinami, hydratační sérum, oční krém, krém kolem rtů, hydratační/výživný krém, krém na krk a dekolt...Možná to ani není celý seznam. Všechny tyto produkty můžete samozřejmě nahradit plus mínus podobnou alternativou s čistě přírodním složením. Ale výsledky vás asi příliš neohromí, minimálně ne pozitivně.

Pleť totiž není starožitný mahagonový stolek, abyste ho napřed dokonale vycídili a pak zpět napustili něčím, co vytvoří zdání perfektní kondice. Tak funguje konvenční kosmetika. Ta přírodní naopak považuje pleť za to, co opravdu je - tedy za orgán, který má nějakou fyziologickou funkci. Pokud je tvůrce přírodní kosmetiky příčetný, nebude vás nutit, abyste na sebe navrstvili desítku produktů v jednom kroku. Pokud se o to pokusíte, koledujete si o podráždění pleti. Ne proto, že by byla přírodní kosmetika agresivní, ale prostě proto, že obsahuje víc účinných látek, vlastně obsahuje pouze účinné látky. Místo tří sér tak můžete s klidem v duši použít jen jedno a pleť dostane to, co potřebuje, měrou vrchovatou.

Nevíte, co vaše pleť opravdu potřebuje

Jenže co když nevíte, co by měla pleť potřebovat? Přírodní kosmetika často ignoruje zažitá označení jako denní/noční krém, u typů pleti si vystačí s mastnou a anti-age a některé produkty jsou tak multifunkční, že se vám ani nechce věřit, že to vážně funguje. Abyste si tudíž dobře vybrali, musíte vědět, co vaše pleť potřebuje a to se může dost lišit od toho, co se vám snaží prodat klasické parfumerie. 

Musíte se tedy naučit svoji pleť lépe poznat a pozorovat, co ji činí šťastnou. A často to jde proti všem zažitým doporučením a do té doby mastná a problematické pleť je šťastná za olejovou péči, zatímco suchá a zralá si libuje v hydrolátech a obejde se bez nočního krému. Ve skutečnosti totiž existují pouze dva typy pleti - pleť zdravá a pleť vyhozená z rovnováhy. Jestli se ona nerovnováha projeví nadměrným maštěním nebo naopak šupinkami a suchou lišejí, nevypovídá vůbec nic o tom, jaký máte “typ” pleti. 

Čekáte výsledky přes noc

Přírodní kosmetika je vážně strašně moc skvělá a když ji používáte správně, tak dokáže s pletí doslova zázraky. Bohužel je fakt nedokáže přes noc a hlavně je nedokáže udělat  kosmetika špatně vybraná. Můžete mít hromadu naprosto vynikajících produktů, které vám udělají medvědí službu, protože v očekávání spektakulárních výsledků střídáte jeden za druhým jak na běžícím pásu nebo přidáváte další a další a ono pořád nic. 

Každá pleť je jiná a každé trvá jinak dlouho, pokud se potřebuje dát dohromady. U přírodní kosmetiky beze zbytku platí, že méně je více a že péče musí být personalizovaná. Že něco skvěle funguje kámošce/sousedce/blogerce není záruka vůbec ničeho, pokud si nemůžete být jistá, že má naprosto stejnou pleť a řeší to samé. Přírodní kosmetika, to jsou tisíce aktivních ingrediencí a každá z nich reaguje s vaší pletí jako živá látka. Musíte najít, co vám sedí a pak dát pleti čas na regeneraci. A pak ten zázrak opravdu přijde.

Chcete vyzkoušet značku, která vám zajistí vše, co potřebujete, ve skvělé kvalitě a nezruinuje vás, protože si vystačíte s pár produkty? Spolehlivá německá klasika s tradicí a čistě veganským složením i+m Naturkosmetik už na vás čeká :-)

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu