Akné v létě nechceme!

Samozřejmě ho nechceme ani v zimě nebo v jinou dobu. Ale v létě, kdy je zářivá zdravá pokožka skoro povinností a hutné makeupy na obličeji tají jako zmrzlina… Akné v létě ale může udělat velký skok k uzdravení nebo alespoň zlepšení, pokud o něj začnete správně pečovat.

Nejlepší letní kosmetika proti akné

Zahoďte vysušující čístící gely a silikonové “nemastné” fluidy a dopřejte pleti to, co ji skutečně pomůže. Aknózní pokožka potřebuje pravidelně čistit, zvlášť v létě, kdy se dost potíme. Ale čistit tak jemně, jak to jen jde a během čištění ji zároveň uzdravovat. Co potřebujete?

  • Čistící pleťový gel Phyto balance pleť jemně umyje, vyčistí a díky extraktům z bylinek jako je meduňka nebo řebříček také pleť rovnou ošetřuje, hojí a desinfikuje. Cukerné tenzidy patří mezi nejjemnější mycí ingredience a v kombinaci s velkým množstvím aloe vera gelu vytvářejí hebkou mycí emulzi, která je stejnou měrou čistící jako léčivá. Použijte večer, abyste smyli z pleti veškeré nečistoty a pot.

 

  • Tonikum Phyto balance využijte jako druhý krok v čištění a zároveň jako ranní očistu. Večer nastříkejte nebo vklepejte do pleti vyčištěné gelem. Ráno nastříkejte na tamponek a pleť vyčistěte a následně ještě klidně přestříkněte.


Krém vyberte podle toho, jaké má vaše pleť další nároky. Je mladá, mastnější, velmi snadno zanícená? Sáhněte po fluidu Phyto balance, který perfektně doplní čistící péči, neboť obsahuje stejný komplex bylin a navrstvením jejich účinek posílíte. Nicméně je-li vaše pleť spíše citlivá, reaguje podrážděně na změny jak venku, tak v duši, sáhněte raději po heboučkém a hypoalergenním fluidu z řady Freistil. Obsahuje rakytníkový olej, který působí antibakteriálně a hloubkově regeneruje pokožku a kyselinu hyaluronovou, která chrání před dehydratací pleti.

A pokud si chcete dopřát skutečný luxus a navíc vám už dávno není dvacet (přestože akné vás odmítá opustit), sáhněte po nadupaném olejovém séru Age plus. Zapomeňte na mýty, že olej na mastnou a problematickou pleť nepatří. Naopak - je to to nejpřirozenější, co na ni můžete dát. Nejčistší a nejlépe vstřebatelné. Jako bonus k panenským rostlinným olejům obsahuje slaměnkový éterický olej, který pleť do hloubky regeneruje a omlazuje. Používejte olej na vlhkou pleť jako noční péči a uvidíte, jak bude ráno viditelně ozdravená a odpočatá.

Nepodceňujte další péči!

Opečováváte aknózní pleť na obličeji a ona se vám ne a ne odměnit zlepšením? Zamyslete nad tím, co používáte na zbytek těla. Zvlášť problematické bývají přípravky na vlasy. Pokud obsahují nevhodné nebo dráždivé látky, jako jsou silikony, ropné deriváty, parabeny, agresivní konzervanty nebo syntetickou parfemaci, tak ovlivňují stav pokožky všude na těle.

To samé platí pro sprchové gely, tělová mléka nebo deodoranty. Pokud máte někde na těle problém s pokožkou, ať už se jedná o akné nebo třeba atopický ekzém, musíte si dávat pozor na všechny produkty, které do styku s kůží přicházení. Pokožka je jeden celistvý orgán, není rozdělená na sektory, na které patří různé věci různé kvality. Pokud tedy chcete eliminovat škodlivý vliv dalších přípravků na stav pleti, vyberte ty nejjemnější přípravky. Ideálně sáhněte po sprchovém gelu a šamponu v jednom Freistil a tělovém mléku ze stejné řady. Případně použijte pro péči o tělo jakýkoliv jednodruhový za studena lisovaný rostlinný olej.

Nezapomínejte ani na správnou ochranu před sluncem. O vhodných opalovacích krémech, které vaše tělo nezatíží nevhodnými a toxickými látkami, si přečtěte tady.

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu