Opalujte se zdravě

Chemické sluneční filtry škodí lidskému tělu daleko víc než Slunce. To je prostě fakt podepřený mnoha vědeckými studiemi. To neznamená, že se nemáme před sluníčkem občas chránit, ale dělejme to chytře. Bránit se pomocí toxických látek opravdu nedává moc smysl. Je čas sáhnout po přírodních opalovacích krémech.

Příroda vás ochrání

Přírodní sluneční filtry (někdy také nazývané minerální filtry) fungují proti sluníčku jako fyzická bariéra. Odrážejí sluneční záření a díky tomu chrání pokožku před spálením. Nepronikají do těla (nano částice jsou v EU zakázané) a díky tomu se jedná skutečně o bezpečnou ochranu. Přijde vám to málo? Víc toho umějí chemické filtry v konvenčních krémech. Ty prostoupí do pokožky a sluneční záření, které na ni dopadá pak proměňují na teplo. Připadá vám to jako něco, co chcete, aby se vám v kůži dělo? Nám ne, děkujeme pěkně.

Další složkou, která kůži - tentokrát nepřímo - chrání proti slunečním paprskům jsou rostlinná másla a oleje, kterých jsou přírodní opalovací krémy plné. Ač samy o sobě neobsahují sluneční filtry nebo jiné látky, které by tímto způsobem fungovaly. Ale obsahují velké množství látek, které pokožku posilují a zlepšují její schopnost odolávat vnějším podmínkám. Správně ošetřovaná a zdravá pokožka je proti sluníčku odolnější než ta, která živoří pod nánosem silikonů, pravidleně vysušovaná a drážděná agresivními pěnidly a konzervanty.

Oranžová je dobrá

Opalovací tělové mléko z dílny německé veganské přírodní značky i+m Naturkosmetik není oranžové náhodou. Mimo jiné obsahuje totiž extrakt z mrkve, která je svými blahodárnými účinky na pokožku proslulá. Posiluje její ochranu proti slunci a zároveň prodlužuje trvanlivost opálení. Že to s ochranou pokožky myslí vážně, dokazuje také použití obou přírodních minerálních filtrů - oxidu zinečnatého i oxidu titaničitého. Velké množství aloe vera pak pokožce zajistí hydrataci a regeneraci přímo během opalování.

Přírodní opalovací mléko má spf 30, což je ideální výše ochrany, pokud se jdete opravdu opalovat. Nenechte se nachytat vyššími hodnotami. Ve skutečnosti je rozdíl mezi ochranou, kterou poskytuje spf 30 a 50 rozdíl menší než jedno procento! Důležitější je, abyste vrstvu krému pravidelně obnovili, a to zejména pokud sportujete (a potíte se) nebo se zároveň hodně koupete. Velká výhoda přírodních slunečních filtrů je, že fungují okamžitě. Takže jakmile ucítíte, že se někde připalujete, stačí rychle nanést větší vrstvu krému a nebezpečí je zažehnáno.

Začněte se zdravým opalováním už dnes!

CosmetikaBio

Zpět do obchodu