3 důvody, proč vám přírodní barvy na vlasy nefungují

Ne každá zkušenost s přírodními barvami je hned pozitivní. Dokonce potkáte i takové, kteří se vrátí zpět k chemii. Bohužel, často úplně zbytečně. Přírodní barvy dovedou splnit spoustu našich přání, jen si musíme zvyknout, že to není “přírodní ekvivalent” chemické barvy, ale z velké části úplně jiný produkt. Myslet si, že pokud jste doteď úspěšně barvili chemií, tak nemusíte nic dalšího zjišťovat a jen vyměníte krabičku, je přesně ta cesta do pekla a pak zase zpět ke konvenční barvě. Jaké jsou tři nejčastější důvody, proč přírodní barva nezafungovala k vaší spokojenosti?

Vybíráte přírodní barvu podle odstínu, nikoliv podle podkladu

To je ta největší záludnost. Přírodní barvu si prostě nemůžete vybrat podle odstínu, který je napsaný nebo nakreslený na krabičce. Ten je v podstatě orientační a vypovídá víc o složení než o tom, co vám na vlasech vykouzlí. Přírodní barvy na vlasy vybíráte zásadně s ohledem na podklad, tedy na odstín vlasů, které budete barvit. Ten totiž výrazně ovlivní výslednou podobu finálního odstínu. Jeden odstín bude vypadat úplně jinak na vlasech, které jsou blond, oříškové nebo tmavohnědé. Pokud si vyberete barvu stylem “Chci na vlasech to, co je na krabičce”, pravděpodobnost, že budete spokojeni, se limitně blíží nule.

Přidáváte do přírodních barev oleje

Internet se hemží recepty, co všechno můžete do přírodních barev přidat, aby regenerace byla ještě více regenerující. Ale ne všechno je, bohužel, ku prospěchu věci. Zrovna oleje jsou dost problematické, protože sice regenerují skutečně pěkně, ale zároveň snižují barvící schopnost velké většiny směsí. Pokud chcete regenerovat, udělejte si olejový zábal mimo barvení nebo ho přidejte ke cassii. Ale pokud vám jde o opravdu pěkný a sytý odstín, případně chcete třeba ještě zakrýt šediny, tak na oleje zapomeňte. Co a za jakých podmínek můžete do přírodních barev přidat, abyste dosáhli stále perfektního výsledku, si můžete přečíst tady.

Nezjistíte si dost informací

Přírodní barvy fungují jinak než ty konvenční. Jinak je vybíráte, jinak s nimi zacházíte a některých věcí s nimi prostě nedosáhnete. Většinu z toho se ale nedozvíte na krabičce s produktem. A v době internetu a zero waste produktů opravdu nelze čekat v každém balení brožurku s komplexním vysvětlením. Přírodní produkty a život s nimi nás vedou k větší zodpovědnosti za sebe i za planetu. Většina výrobců přírodní kosmetiky vyrábí tyto produktu z hlubšího zájmu a ne proto, že to je zrovna trendy. A totéž předpokládají u svých zákazníků. Takže když zkoušíte nový přírodní produkt, zajímejte se. Zjistěte si, jak věci fungují, co umí, co máte čekat a jak si správně vybrat. Nikdo neví lépe než vy, co potřebujete. A poučeného zákazníka nikdo neutáhne na vařené nudli nesplnitelných slibů. 

Chcete vědět o přírodních barvách všechno? Připojte se do naší FB skupiny o přírodním barvení vlasů a sdílejte svoje zkušenosti s ostatními nadšenci!



Zpět do obchodu