Ochlaďte se!

Smutně prohlížíte fotky kamarádů od moře a řešíte, jestli je lepší úpal nebo bolest v krku z klimatizace? Pokud musíte trávit tato extrémní vedra v práci, rozhodně o sebe dobře pečujte a nepodceňte výběr správných pomocníků. Jak přežít vedra bez újmy na zdraví a ještě vypadat krásně?

Zchlazující ingredience - hit léta

Ne, nejedná se o žádnou novinku ani módní výstřelek. Některé potraviny nebo byliny ale dokáží velmi účinně ochlazovat organismus. Stačí si tedy dobře vybrat a zdatní ochlazovači vám rádi pomohou.

V první řadě nepodceňujte pitný režim, ale vybírejte správně. Zapomeňte na slazené nápoje, s kávou buďte obezřetní a alkohol nechce na chladnější večery. Hitem těchto veder je máta. Mátu máme spojenou především se zažíváním, ale její největší bonus je velmi silné zchlazování organismu. Ale v těchto vedrech vám opravdu nepostačí hrnek čaje po obědě. Pokud chcete opravdu využít její síly, připravte si minimálně půl litru čaje, který přes den popíjejte vlažný, nikoliv vychlazený. To ostatně platí pro jakékoliv nápoje, kterými se hodláte ochladit.

Dalším dobrým ochlazovačem je zelený čaj a citron, klidně dohromady. U obojího ale pozor na kvalitu, zelený čaj i slupka citronu jsou za normálních okolností plné pesticidů, takže hledat bioprodukci je naprosto na místě. 

Výborný čaj připravíte i z levandule nebo konopí, což jsou také zchlazující rostliny. Obě ale snižují krevní tlak, takže pokud s tím máte problém, raději vsaďte na výše zmíněnou mátu nebo zelený čaj. 

Ledová krása

A jak na péči o zevnějšek? Na nějaké sáhodlouhé kosmetické rituály nemá nikdo v takovém počasí sílu, takže si vyberte jen pár kroků. Prokrvení a elasticitu pleti skvěle podpoří masáž ledovými kostkami. Střídání tepla a chladu podpoří regeneraci a pokud zmrazíte ne pouze vodu, ale bylinný odvar (podle typu pleti), ještě účinky podpoříte. 

Naprostá nezbytnost je pak tonikum s rozprašovačem, kterým můžete pleť několikrát denně osvěžit. Tonika i+m Naturkosmetik navíc obsahují spoustu výživných látek, takže pokud je skutečně extrémní počasí a na pleti nic nesnesete, dovedou na čas nahradit i péči.

Nedrážděte pleť zbytečně vysušujícími čistidly a vsaďte na dokonale jemné čištění konjakovou houbičkou, ke kterému vám postačí jen voda. Méně je v létě vždy více a vaše pleť i peněženka vám poděkují. A nezapomeňte ji pak přibalit i na dovolenou.

Chcete-li pleti dopřát přece jen něco extra, ale bojíte se, aby pleť nebyla zbytečně zatížená, sáhněte po luxusním olejovém séru Age plus. Obsahuje vzácný slaměnkový olej, který naprosto bezkonkurenčně regeneruje pleť. Ale jeho největším přínosem v tuto dobu je to, že má schopnost odstraňovat z těla horkost a zchlazuje. Navíc má hluboké aromaterapeutické působení, odstraňuje deprese, mírní migrény a celkově navozuje duševní pohodu. A to se hodí nejen ve vedrech :-)

CosmetikaBio

Zpět do obchodu