3 kroky k perfektní hydrataci pleti

Letní hicy, případné kombinované s naplno puštěnou klimatizací, dávají pleti docela zabrat. Jak účinně hydratovat, aby byl efekt trvalý? Zapomeňte na konvenční hydratační gelíky, které jsou sice pocitově příjemné, ale pleti spíš uškodí než pomohou. Ale efektivní hydratace není raketová věda, takže vám k ní stačí tři jednoduché kroky.

1. Pijte chytře

Pitný režim je samozřejmě základ, ale ne vše, co vypijete, se počítá. A důležité je nejen co, ale také jak teplé. Velmi teplé, stejně jako velmi studené nápoje příliš dobrou službu neudělají. Ideálně pijte tekutiny vlažné, co nejbližší teplotě těla. I když je samozřejmě skvělé pít čistou vodu, vyplatí se ji něčím vylepšit. K ochlazení organismu pomůže čerstvý citron nebo máta, hydrataci vylepší aloe nebo březová šťáva.

2. Hydratační mlha

Naučte se nosit při sobě rozprašovací lahvičku s hydratační mlhou. Ideální hydratační mlhu vyrobíte tak, že jakékoliv tonikum i+m Naturkosmetik naředíte 1:1 jakoukoliv neochucenou minerální vodou. Skvělá je třeba Vincentka nebo Magnezia. Tonikum vám zajistí přísun výživy a hydratačních látek, minerální voda se postará nejen o minerály, ale také poslouží jako ekonomické řešení, abyste tonikum nespotřebovali za pár dní. Protože až zjistíte, jak moc je to příjemné a jak to pleti prospívá, budete chtít takto mlžit stále :-)

3. Noční ochrana

Do olejové péče se nám v vedrech moc nechce, ale neměli bychom na ni zanevřít úplně. Oleje jsou skvělé jako ochrana pleti před ztrátou vlhkosti a jsou-li navíc vytuněné tak skvělými éterickými oleji jako sérum I+m Age plus, je to pro vás letní záchranář číslo 1. Slaměnkový oleje je totiž nejen vzácný, ale hlavně úžasně regeneruje pleť na buněčné úrovni. Éterické oleje jsou navíc úžasné v tom, že jdou přímo do krevního řečiště a působí tak komplexně na celé tělo a ne jen tam, kde je namažete. I díky tomu je olejové sérum skvělá noční péče. Zabrání úbytku vody z pokožky a hluboce regeneruje, takže se probudíte s pletí jak prohnanou Photoshopem.

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu