Anti-age péče v létě

Slunce, voda, dlouhé večery s přáteli, opalování a výlety...Skvělé a příjemné věci, které nám ale ve výsledku mohou přidělat pár vrásek. Doslova. Pleť se snadněji vysuší, je namáhaná opalováním nebo koupáním, často jí nedopřejeme dostatek spánku a pitný režim by možná taky mohl být často lepší. Ne, ledové latté, vinný střik nebo aperol se do pitného režimu vážně nepočítají ;-) Mladá pleť to nejen zvládne, ale dokonce se zdá, že jí to prospívá. Ale pokud jste už překročili třicítku, musíte pleti v létě věnovat zvýšenou pozornost. Letní škody se z pleti odstraňují daleko hůř než ty zimní.

Zvířecí vzory patří na tričko, ne na pleť

Sluníčko je úžasné, pokud ho zvládneme mít pod kontrolou. Pigmentové skvrny a porůznu oloupaná kůže opravdu není nic estetického, co by člověk rád stavěl na odiv. A čím je pokožka starší, tím hůř se z poškození sluncem vzpamatovává. Takže se stačí jednou spálit a leopardí vzor máte zaručený možná až do dalšího léta. Naprostý letní must have pro zralejší pleť je tedy spolehlivá ochrana před sluncem. To se ale nebavíme pouze o opalovacím krému. Kvalitní přírodní opalovací krém ve vaší výbavě samozřejmě nesmí chybět, ale ruku na srdce - mažete se opalovákem i jindy, než při opalování? Jenže slunce svítí pořád a neptá se, jestli se zrovna opalujete nebo ne...Jak podpořit pleť v ochraně proti slunci i jinak?

  • Zvyšujte odolnost pleti! Ideální jsou pro to olejová séra jako je třeba Age plus od i+m Naturkosmetik. Používejte ho na noc, ať už samotné nebo pod váš oblíbený krém. Kromě hloubkové regenerace jde i o to, že za studena lisované oleje jsou doslova koncentrované slunce, semeno v sobě ukrývá veškerou energii, kterou bude potřebovat, aby z něj v zimě a tmě vznikla nová rostlinka. Dopřejte tuto mimořádnou dávku energie i svojí pleti. 
  • Maskujte se! Přírodní dekorativní kosmetika je nejen zdravá a krásná, ale také obsahuje přirozeně minerální pigmenty, které jsou zároveň slunečním filtrem. Makeup vás tak zároveň zkrášluje i chrání. Na léto je ideální BB krém Cosm´etika, který je lehoučký a přirozeně se přizpůsobí vašemu tónu pleti. Budete nalíčená-nenalíčená a ještě chráněná před sluníčkem.

Voda, samá voda

Nejrychleji vznikají vrásky z důvodu dehydratace. Dobrá zpráva je, že tomu se dá docela dobře předcházet, jak samozřejmě pitným režimem, tak částečně kosmetikou. Dávejte si ale pozor na lehoučké a na první pohled osvěžující gelíky a fluidy. Příliš vysoký obsah glycerinu sice umí vytvořit rychle se vstřebávající texturu a dojem napité a naducané pleti, ale je to skutečně jen dojem. Při častějším používání vám takový gelík pleť naopak dehydruje, protože velké množství glycerinu nevhodně ovlivňuje hospodaření pleti s vodou.

Pokud hledáte hydrataci pro pleť, sáhněte po přípravcích, které obsahují vysoké množství aloe vera šťávy. To je asi nejcennější hydratační složka, která prospěje jakémukoliv typu pleti. Ale aby měla pro vaši pleť opravdu cenu, musí být v dobré kvalitě a hlavně ve větším množství, ideálně na prvním nebo druhém místě v inci. V krémech i+m Naturkosmetik najdete jen tu nejčerstvější a nejkvalitnější šťávu z aloe vera ve velkém množství a v kombinaci s panenskými za studena lisovanými oleji. Díky tomu se vaší pleti dostane ideální kombinace hydratace a výživy.

Opalování s rozumem

Samozřejmě si pořiďte kvalitní přírodní opalovací krémy. Ale myslete na to, že i s opalovacím krémem je pro pokožku intenzivní slunění náročné a snažte se ji nepřetěžovat. Nevystavujte se slunci kolem poledne a pokud je to alespoň trochu možné, noste sluneční brýle, případně klobouk. Jemná pokožka kolem očí je na dehydrataci náchylná nejvíc a vrásky v této oblasti přidají několik let dřív, než řeknete “oční krém”. 

A jedna vychytávka na konec. Pleť je s postupujícím věkem stále sušší a není to kvůli nedostatku vody, ale častěji kvůli nedostatku lipidů (tuků). Pokud máte pocit, že pijete dost a vhodné nápoje a pokožka stále není v kondici, jak by měla být, zařaďte si do jídelníčku větší množství rostlinných olejů, samozřejmě za studena lisovaných a co nejvyšší možné kvalitě. Třeba konopný nebo dýňový olej jsou chuťově vynikající a vašemu salátu nebo hummusu dodají další rozměr. Ale pohlídejte si, ať sníte alespoň jednu polévkovou lžíci denně. 

Chcete vědět víc o přírodních opalovacích krémech? Pokračujte ve čtení tady :-)

CosmetikaBio




Zpět do obchodu