Namíchejte si přírodní barvu na vlasy na míru

Přírodní barvení je skvělý relax pro vlasy i duši a navíc to může být i zábava. Brzy totiž zjistíte, že přírodní barvy jsou superpřirozené, takže si můžete dovolit experimentovat daleko víc, než by bylo možné s chemií. K tomu to vlasům prospívá, takže vám jen poděkují, když se po týdnu rozhodnete odstín zkorigovat. Jak a co míchat dohromady?

Cassia

Cassia se označuje jako “bezbarvá”. Není to tak úplně pravda. Mírně barví, což je to patrné jen na velmi světlých nebo zesvětlených vlasech. Lze si ji představit jako jemně medově žlutou. Je vynikající, pokud chcete snížit intenzitu barvy a jakoby ji naředit. Cassia s hennou vytvoří světlejší a zářivější odstín než henna samotná. Když ji přidáte k již namíchané směsi, výsledek bude jemnější a světlejší. Velmi se pro to hodí červenohnědé odstíny, pokud se bojíte, že budou příliš intenzivní. Na chemicky zesvětlené vlasy je skvělá směs ze 4 dílů cassie a jednoho dílu henny. Vytvoříte skvělý podklad pro další barvení přírodními barvami.

Čistá henna

Přidejte ji, kam chcete a bude to vždycky to nejvýraznější z dané směsi :-) To je trochu nadsázka, ale je pravda, že henna si umí svoje místo velmi dobře obhájit a často i troška dodá směsi tu správnou šťávu. Čistou hennu můžete míchat téměř s čímkoliv - vždycky přidá teplý odlesk a zvýrazní barvu. Pokud vám nějaká barva připadá mdlá a o ničem, přidejte k ní čistou hennu.

Indigo

Indigo není černé, je modré (pokud vás to překvapí, tak jste asi nečetli tento článek) a při míchání je na to potřeba myslet. Pokud ho budete míchat s čistou hennou, budete postupně dosahovat stále tmavší hnědé, protože zároveň stahuje teplý tón henny. Smícháte-li ho naopak s cassií, dosáhnete studeného “přelivu”, kterým můžete třeba zkorigovat barvu, která vám vyšla příliš do tepla.

Mixujte hotové odstíny!

Nemusíte míchat jen jednodruhové věci, klidně mixujte hotové odstíny a vytvořte si tak ten pravý právě pro vás.

Kombinací Tmavohnědé a Pšeničné blond dosáhnete perfektně studeného hnědého odstínu.

Smíchejte Černou a Violet a dosáhnete ještě studenější černé s namodralým nádechem.

Přidejte do Tmavěhnědé čistou hennu a nádherný temný mahagon je na světě.

Je to zábava. Nezapomeňte, že máte pořád co do činění s přírodou. Výsledek nemusí vždycky odpovídat tomu, co jste si naplánovali. Když se přece jen nezadaří, tak možná najdete řešení v našem článku Když se něco pokazí.

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu