Přírodní barvení - když se něco pokazí

Přírodní barvení je skvělé. Užíváte si míchání ingrediencí, úplně cítíte, jak vašimi vlasy proudí zdraví, jste součástí přírody...dokud to po dvou hodinách nevybalíte z ručníku a nezjistíte, že je všechno ale úplně špatně. Že ta hnusná zelená břečka, kterou jste musela na hlavě dvě hodiny strpět ale vůbec neudělala, co jste chtěla a čekala! No a co teď…?

Pomoc, nechytlo to

S odstupem času zjistíte, že to není až taková tragédie, ale v první chvíli to fakt naštve. Když se člověk těší a pak nic...takhle fakt nemá vypadat podařený kosmetický rituál. Příčin může být víc a tu pravou možná ani neodhalíte, zvlášť pokud barvíte poprvé a nemáte tedy vyzkoušené, jak vaše vlasy s přírodními barvami reagují. Takže bude lepší nechat minulost být a soustředit se na budoucnost. Co s tím?

Dobrá zpráva je, že přestože barva nechytla, jak jste chtěla, vlasům a vlasové pokožce se kýžené regenerace dostalo. Takže je velmi pravděpodobné, že vlasy máte tak jako tak alespoň trochu hezčí, lesklejší a bohatší. Co se týče barvy, nezbývá než doufat v lepší zítřky a nabarvit znovu. Můžete klidně hned nebo druhý den. To je největší výhoda přírodních barev - vlasy neničí, takže nemusíte řešit, jestli je odstup mezi barvením dostatečný. Doporučujeme však vydržet alespoň 3 dny, než na vlasech uvidíte finální odstín.

Pomoc, jsem zelená

Nebo našedlá. Či jinak hnusná. Tady bude na vině nejspíš kombinace indiga s chemicky zesvětlenými vlasy. Pokud nejsou vlasy dostatečně připravené nebo je indiga v barevné směsi příliš, výsledek nemusí být zrovna lichotivý. Jak se toho zbavit?

Úplně ideálním způsobem je překrýt nechtěný odstín čistou hennou. Pokud nechcete být jako liška, tak čistou hennu smíchejte s cassií. Výsledek bude pořád nazrzlý, ale čím víc cassie přidáte, tím jemnější ta zrz bude. Poměr 3:1 ve prospěch cassie vám vykouzlí jemně měděnou, až jahodovou blond.

Pokud se vám představa, že byste měla jít do zrz odstínů, ani trochu nelíbí, tak zkuste dát vaší nepovedené barvě čas. Indigo se ještě tak tři dny rozvíjí a výsledná barva může být nakonec v pořádku. Pokud k tomu nedošlo, tak máte v podstatě dvě možnosti. Jít cestou více či méně narezlého odstínu nebo obarvit dvoufázově na tmavo (ideálně odstínem hnědá nebo tmavohnědá).

Pomoc, jsem rezavá

Občas se stane, že člověk neodhadne obsah čisté henny v odstínu nebo směs s indigem zalije moc horkou vodou a velmi teplý odstín je na světě. A i když vám všichni říkají, jak moc vám sluší, tak vy ho prostě na hlavě nechcete. Navzdory tomu, co se o henně říká, tak i tady je pomoc možná.

Pokud je odstín příliš teplý, přebarvěte ho v nejbližší době odstínem Popelavá blond. Ne, že by z vás najednou byla blondýnka a už vůbec ne popelavá, ale tento odstín dokáže velmi dobře utlumit teplé tóny a dodat vlasům studený nádech. Nezesvětlí! Takže odstín vám zůstane více méně stejný, jen bude daleko studenější, takže například z mahagonu vykouzlíte středně hnědou.

Chcete se poradit podrobněji nebo máte konkrétní problém? Napište nám nebo se přidejte do naší facebookové skupině o přírodním barvení!

CosmetikaBio

Zpět do obchodu