3 základní pravidla, aby se přírodní barva hned nevymyla

Přírodní barvy sice fungují na jiných principech než chemické, ale pokud už se s tím patláte, tak logicky čekáte nějaký obstojný výsledek. Riziko, že barva nechytne přesně tak, jak si přejete, je tady dost často a s tím už se každý, kdo rostlinné barvy používá, tak nějak smířil. Je to příroda a té prostě někdy neporučíte. Nicméně pokud barva chytne, ale do týdne ji máte pryč, tak to je prostě k vzteku.

Jak je to s vymýváním rostlinných barev? Každá směs je sice trochu jiná, takže má i jiné vlastnosti, ale obecně se dá říct, že pokud vám ještě po několika umytích teče stále z vlasů barevná voda, barva vám zůstává na rukou, povlečení nebo oblečení místo na vlasech, tak je někde problém. Pokud tedy máte pocit, že vás barva opouští rychleji, než by měla, vyzkoušejte naše tři prověřená pravidla.

  1. Vyberte si kvalitní barvu

Jako všechno, tak i rostlinné barvy seženete v různé kvalitě. Pokud se vám barva extrémně rychle vymývá, pouští i po několika umytích, přestože jste dodrželi všechny postupy správně, nebo vám jí zůstane víc na oblečení než na vlasech, tak to není správně. Po samotném barvení barva samozřejmě trochu pustí, ale většina jí odejde hned při prvním smytí vodou. Pak byste měli barvu alespoň 24 hodin nechat bez mytí šamponem. Při prvním mytí šamponem barva ještě trochu pustí. Obecně pouští víc indigo, takže je možné, že modrou vodu zahlédnete ještě i příště. Ale pokud máte 14 dní modrý polštář nebo vaše ohnivá zrz odešla s třetím mytím, zkuste změnit značku barvy a pohlídejte si třeba i původ ingrediencí.

  1. Pečujte správně o vlasy po barvení

Není to tak složité. Těsně po barvení umyjte vlasy pouze vodou, počkejte minimálně do druhého dne (indigu zkuste dát ještě víc) a až pak umyjte šamponem. Šampony používejte co nejjemnější a samozřejmě přírodní. Případně vyzkoušejte některou z “bezšamponových” no-poo metod. Tam máte širokou škálu možností, od ajurvédských práškových šamponů až po běžné kuchyňské ingredience jako vajíčko nebo mouka. Jen se zkuste vyvarovat mytí jedlou sodou, protože ta opravdu může barvu mírně stáhnout. Stejně mohou působit i vlasová mýdla, ale není to pravidlo.

  1. Vrstvěte

Rostlinné barvy se vážou na keratin ve vlasech, takže je logické, že čím víc vrstev, tím lepší výsledek. Pokud s barvením začínáte nebo jste měli dlouho pauzu, je dobré provést prvních pár barvení častěji. Rostlinnými barvami můžete barvit skoro libovolně často, takže se nemusíte bát a můžete nabarvit třeba třikrát za sebou s týdenními odstupy. Barva se tak na vlasech zafixuje daleko lépe. Čím vyšší obsah čisté henny v barvě, tím líp bude držet.

CosmetikaBio



Zpět do obchodu