Konec mastných vlasů

Profesor Snape je možná jedna z nejstatečnějších postav z Harryho Pottera, ale to zjistíme až na konci. Ale už od začátku víme o jeho mastných vlasech. Mastné vlasy se neodpouští. A nikoho nezajímá, jak moc se snažíte, aby vypadaly dobře. Ale neházejte flintu do žita, ani se nestříhejte dohola, řešení existuje. A ani není tak složité. Stačí dodržet tyto tři kroky:

  1. Zahoďte chemii
  2. Jemné mytí je dobré mytí
  3. Spoléhejte na ajurvédu

 

Pryč s chemickou vlasovou kosmetikou

Nemastí se vlasy, mastí se vlasová pokožka. A ta to dělá z nějakého důvodu. Něco se jí nelíbí a ona na to reaguje nepřiměřenou produkcí kožního mazu neboli séba. Napřed tedy zjistěte, jestli ji náhodou něčím nedráždíte. Většina běžných šamponů na mastné vlasy obsahuje velmi agresivní pěnidla, která vlasy sice perfektně umyjí, takže jsou nadýchané a krásné, ale pokožku vysuší a podráždí. Ta se začne bránit a chránit jediným způsobem, který zvládne - začne se víc mastit, aby obnovila svoji ochranu. Takže vaše nadýchané vlasy možná vydrží do večera, ale druhý den je s nimi konec.

Dalším sabotérem krásných vlasů jsou silikony. Pokud se dostanou na pokožku, například v šamponech, brání jejímu normálnímu fungování, dusí ji a vytvářejí prostředí, ve kterém se daří bakteriím a infekci. Kromě nich pak v konvenčních šamponech objevíme také agresivní konzervanty a syntetickou parfemaci a obě tyto složky kůži dráždí a narušují její přirozenou rovnováhu.

Jemně a přírodně

Vlasy si samozřejmě mýt musíme a ty rychle se mastící obzvlášť. Ovšem často jen výměna šamponu znamená obrovský rozdíl. Mastná pokožka hlavy nepotřebuje odmastit, potřebuje harmonizovat. Potřebuje zklidnit a ošetřit. Takže je potřeba postupovat přesně opačně, než v případě konvenčních přípravků na vlasy. Umývat co nejjemněji! Pokud s přírodní vlasovou péčí teprve začínáte, zvolte ten nejjemnější šampon, který najdete.

Ideálním kandidátem je hypoalergenní šampon i+m Naturkosmetik z řady Freistil, který je tam jemný, že je vhodný i pro ty nejmenší děti. Takto jemným šamponem si můžete mýt vlasy jak často chcete a pokožku nebudete dráždit. Než se trochu srovná, může vyžadovat stejně časté mytí jako dřív. Ale tentokrát víte, že mytím nic nepokazíte a že stav pokožky nezhoršujete, ale naopak.

Po “detoxu” pomocí takto jemného šamponu si pak už můžete vybrat takový šampon, který bude lépe odpovídat vašim potřebám. Podmínkou je opět čisté přírodní složení. Pokud máte vlasy nebarvené a stále mají sklon se mastit, zavolejte na pomoc bylinky, které najdete v šamponu Rovnováha divokých bylin.

Přírodní moudrost z hlubin času

Ajurvéda řeší tělesné i psychické neduhy už více než 5000 let. Takže se najde i něco na vlasy ;-) Ajurvédské byliny jsou asi tou nejlepší péčí a regenerací, co lze vlasům poskytnout. Harmonizují vlasovou pokožku, zlepšují její prokrvení a zásobení živinami, zbavují ji lupů a právě přehnané mastnoty. Dovedou zatočit s padáním vlasů nebo podrážděním. Nádavkem zanechají vlasy heboučké, posílené, plné objemu a lesku.

Některé z nich i barví a této schopnosti využíváme rádi také, proto jsou často známější jako součást přírodních barev na vlasy. Nicméně i henna nebo indigo jsou skvělou regenerací a ozdravnou kúrou a barva je v podstatě takový bonus. Stačí si tedy vybrat směs, jejíž barva nejlépe odpovídá vašim vlasům a získáte naprosto nepřekonatelnou regenerační masku.

Pokud chcete přece jen “bezbarvou” péči, vsaďte na cassiu. Můžete ji použít jako masku nebo i jako no poo prostředek k umytí vlasů. Při pravidelném používání zharmonizuje vlasovou pokožku a ozdraví vlasy. Navíc přídá nádherný lesk a posílí strukturu vlasů. A profesor Snape bude definitivně zapomenut ;-)

CosmetikaBio

Zpět do obchodu