10 kroků, jak okamžitě zlepšit stav vaší pleti

1. Přestaňte hledat něco, co zlepší pleť okamžitě! Stav pleti odráží to, jak žijete posledních několik let. Je tedy naivní čekat, že jeden produkt ji během pár použití kompletně přeprogramuje.

2. Přistupujte k pokožce jako k orgánu, ne jako k obalu na tělo. Když vás začne zlobit žaludek, taky se snažíte řešit příčinu a nezkoušíte to jen zamaskovat. Řešte v první řadě to, je-li pleť zdravá a v pohodě, případně jak toho docílit, než to, jak vypadá.

3. Méně je více! Pokud zkoušíte všechny kosmetické novinky, sotva se objeví na pultech, tak je jedno, jak moc čisté a přírodní mají složení, na pleť je toho prostě moc. Vraťme se ke srovnání se žaludkem - pokud bude vaše stravování vypadat tak, že splácáte páté přes deváté a každý měsíc zkoušíte novou superdietu, rozhodně nebude příliš šťastný.

4. Věřte své pleti, ne reklamě! Papír snese všechno, internet ještě víc, takže se nám trh hemží naprosto zázračnými přípravky, superfunkčními séry a exotickými extrakty. Vaše pleť na to ale může mít úplně jiný názor a reagovat lépe třeba na čisté bambucké máslo než na vyladěnou směs exotických olejů s extrakty ze vzácných bylin, které stálo ranec. Tak jí dopřejte to, co opravdu oceňuje a ne to, co na vás útočí každý den šestkrát na Instagramu.

5. Hledejte skutečnou kvalitu! Že je něco přírodní, není zároveň záruka kvality. I přírodní ingredience můžete mít v prémiové kvalitě nebo jako odpadní low cost. Pokud chcete vidět účinky, pořiďte raději “obyčejný” produkt ve skvělé kvalitě než nějakou exotiku z pochybného zdroje

6. Nepřeceňujte kosmetiku! Pokud chcete zlepšit stav pleti, potřebujete mnohem víc než změnit krém. I kdyby měl to nejkrásnější složení. Pleť je vyživována a reaguje daleko víc na věci zevnitř než z vnějšku. Navíc i vnější vlivy jsou daleko širší než jen kosmetika. Záleží, v čem pereme, čím doma uklízíme, jestli pracujeme v klimatizovaných prostorách…

7. Spěte! Spát dnes samozřejmě nikdo nemá čas, takže nabádat někoho, aby se fakt pořádně vyspal, je celkem marné. Nicméně pokud vám na stavu vaší pleti (a nejen pleti!) záleží, dopřejte si jeden den v týdnu, kdy se vyspíte skutečně podle požadavků vašeho těla. Jděte spát před půlnocí a vstaňte, až budete mít chuť, i kdyby to mělo znamenat, že prospíte dopoledne….

8. Hýčkejte ji! V péči o pleť vesměs řešíme, CO na ni dát, ale už ne JAK. A ono je to přitom dost důležité. Ošetřit pleť v klidu, s láskou, jemně a pečlivě, aniž bychom vnímali, kde je jaký pupínek, který je třeba zničit nebo vráska, kterou musíme vyžehlit, má často větší efekt než všemožná zázračné séra.

9. Doplňte nenasycené mastné kyseliny! Existuje spousta doplňků stravy, které vám slibují pleť zkrášlit. Zkuste si místo tobolky s vitamíny vzít denně lžičku konopného nebo třeba lněného oleje. Jen si pohlídejte čerstvost a kvalitu.

10. Neberte to tak vážně! Lidé jsou schopni věnovat péči o pleť, výběru produktů a studiu účinků tolik času a energie, že už pak jde spíš o stresující povinnost než radostný rituál. Pokud upadnete do deprese pokaždé, kdy si na víkend zapomenete přibalit některý z vašich nezbytných pleťových přípravků, tak se zhluboka nadechněte a zkuste na pár dní všechno vysadit. A nechat pleť být, nic nečistit, nemazat, neregenerovat, neexfoliovat...Ona si totiž vystačí z velké části sama. Tělo je chytřejší, než si myslíme.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu