Šampon superhrdina

Superhrdiny se to v poslední době všude jen hemží a pronikli už i mezi šampony. Stačí letmý pohled na regál v drogerii a je zjevné, že málokdo toho dokáže víc než nový šampon. Zvětšit objem, zlepšit kvalitu vlasů, prodloužit barvu, vylepšit barvu, přidat lesk, přidat hustotu, odstranit maz, odstranit lupy, zacelit vlas, posílit vlas...Další krokem je zřejmě šampon, který pronikne až do hlubin DNA a vytvoří perfektní vlasy na míru. A to vše už během prvního umytí.

Šampon hlavně myje

Ošklivá a neodvratná pravda, kterou ovšem marketingově málokoho uchvátíte. Fakt je také to, že šampon máte na hlavě možná tak dvě minuty, takže to umytí je to, co zvládne nejlépe. A také je k tomu primárně určený. Všimněte si, že dokud se v šamponech nepoužívaly silikony a jim příbuzné látky, byly šampony o dost monotónnější. Prostě jen umývaly. Silikony dokázaly vytvořit i po tom dvouminutovém umytí efekt výrazně lepších vlasů, což byl počátek zrodu šamponových divotvůrců.

Dnes najdete v konvenčních šamponech spoustu věcí, které vám zajistí pocit, že během umytí prošly vaše vlasy zázračným znovuzrozením. Kromě silikonů jsou to třeba i syntetické pigmenty. Proč byste se jim měli vyhnout, najdete v tomto článku. Složení se také často hemží všemožnými superlátkami, které by měly zajistit, že vaše vlasy budou jako ze žurnálu. Ale opravdu věříte tomu, že během dvou minut vám látka, která je navíc v šamponu v dost mizivé koncentraci, zajistí najednou úplně nové vlasy?

Šampon vlasy v první řadě myje a jeho hlavním úkolem by mělo být, aby to udělal tak šetrně, jak je to jen možné a vlasy i pokožka zůstaly v dobré kondici. Je skvělé, když kromě mytí pokožku i vlasy ještě trochu ošetří, zklidní a zregeneruje. Ale vždycky se ptejte, jak to udělá. Co přesně ve vašem šamponu způsobí ten zázrak, který vám slibuje vyfotošopovaná modelka na plakátě.

Nakouknout pod pokličku…

Jak si stojí šampony německé značky i+m Naturkosmetik? Pojďme se na ně podívat! Všechny bez výjimky obsahují jemné tenzidy, aby vlasy i pokožku umyly, ale nepodráždily a nevysušily. Vysoký obsah aloe vera se pak postará o hydrataci pokožky a její zklidnění.

Lesk citronu pro normální vlasy

Šampon pro normální vlasy využívá kombinace barvy zjasňujícího heřmánku a citronu k optickému zjasnění barvy a perfektnímu lesku. Díky jemným tenzidům z kokosového oleje a cukru je vhodný i k častému mytí.

Objem díky přesličce a proteinům

Jemné vlasy bez objemu potřebují především posílit. A o to se v tomto šamponu snaží hlavně pšeničný protein a extrakt z přesličky, která je svými účinky na posílení vlasů a pokožky proslulá. O energetické nakopnutí se postará ženšen. Jemnou pokožku ošetří a zklidní extrakt z měsíčku a jitrocele, výživnou složku pak obstará olej z pšeničných klíčků. Šampon je dostatečně jemný, ale zároveň přináší vlasovým cibulkám posilující a povzbuzující extrakty. Protože nikdo nechce objem na efekt, ale ten skutečný, který docílíme jen tím, že vlasy silné už porostou.

Skutečná regenerace díky sacha inchi a konopí

Vlasy suché, poničené chemickou barvou nebo třeba chlorovanou vodou potřebují pořádnou porci regenerace a na tu není lepšího prostředku než jsou za studena lisované rostlinné oleje. Originální kombinace extra výživného konopného a vzácného sacha inchi se postará o tom, že se vlasům i pokožce dostane péče již během mytí. Měsíčkový extrakt zajistí zklidnění pokožky.

Harmonie z divokých bylin

Mastné a rychle se mastící vlasy opravdu nepotřebují drasticky odmastit. Právě naopak, jakékoliv takové snahy jsou cestou do pekelného začarovaného kruhu, kdy se vlasy mastí tím víc, čím usilovněji je odmašťujeme. Pokožka se často mastí právě proto, že je to její jediná obrana před vysoušením. Pokud je to váš problém, zkuste vylepšit svůj pitný režim a pak zvolte vhodný šampon. Tento díky jemným tenzidům a aloe vera umyje, ale nevysuší, zatímco extrakt z kopřivy a šalvěje se postará o regulaci nadměrného maštění. Šalvěj navíc účinně desinfikuje a působí proti zánětlivým procesům v kůži, takže je šampon vhodný i pro ostatní typy vlasů, pokud trpíte zároveň na akné.

Pro citlivky

Pokud je vaše pokožka tak citlivá, že ji dráždí jen pohled na šampon nebo hledáte péči pro ekzematika či dítě, sáhněte po hypoalergenním šamponu/sprchovém gelu Freistil. Obsahuje pouze cukerné tenzidy a je bez bylinných extraktů a éterických olejů. Jemnější péči nenajdete.

Všechny je najdete hezky pohromadě tady. A nezapomeňte si prohlédnout i kondicionéry ;-)

CosmetikaBio

Zpět do obchodu