5 absolutních NE pro citlivou pleť

Citlivá pleť není problém. Naopak vás neúnavně na problémy upozorňuje a pokud její signály ignorujete, můžete si zadělat na komplikace mnohem větší. Aby fungovala, jak má a byla vaším andělem strážným, který vám dá znamení, že se propadáte do nepohody, je potřeba jí maličko rozumět. A hlavně ji neubližovat a zbytečně nedráždit. Ani se nemusíte moc snažit, stačí, když pár věcí prostě NEbudete dělat. Které to jsou?

NEvysušujte ji!

Citlivá pleť se může jevit suchá nebo mastná, ovšem bez výjimky je vždy jemná a křehká. A tak s ní taky zacházejte. Pro čistění používejte jemná pleťová mlíčka a ošetřující tonika. Pokud potřebujete čistící gel, sáhněte po takovém, co snesou i miminka. Mastná citlivá pleť je ošemetná kombinace., na kterou musíte trochu chytře. Vyzkoušejte třeba čistící mléko Phyto Balance, které obsahuje bylinné výtažky regulující nadměrné maštění, ale zároveň spoustu pečujících látek, které pleť zklidní a vyživí. Jako doplněk péče je skvělá konjaková houbička, která dovede čistit i bez pomoci dalších produktů, na pleti je heboučká a měkká a citlivá pleť s ní bude jako v bavlnce. Po čistění nikdy nepodceňujte tonizace a použijte zklidňující nebo hydratační tonikum.

NEduste ji!

Silikony nebo ropnými deriváty, kterých je plná konvenční kosmetika. Dokonce i ta lékárenská, která je na citlivou pleť speciálně určená. Citlivá pleť potřebuje nejen chránit, ale i dýchat. Pokud je ta vaše zároveň i suchá, vybírejte krémy, které jsou hutnější, ale ne příliš. Citlivá pleť potřebuje hlavně rovnováhu. Hypoalergenní krémy i+m Freistil nabídnou řešení každému typu citlivé pleti. Můžete experimentovat s texturami a na noc použít hutnější intenzivní krém a na den lehčí revitalizační fluid. Textury můžete libovolně střídat, protože stav citlivé pleti se mění v závislosti na počasí, míře stresu nebo i fázi lunárního cyklu. Nenuťte ji, aby byla každý den stejná.

NEdrážděte ji!

Striktně se vyhýbejte všem syntetickým látkám a zapomeňte na pseudopřírodní kosmetiku, která má zelený jen obal. Ale kontrolujte složení i přírodní kosmetiky. Některá pěnidla, byť povolená certifikacemi, mohou zbytečně moc vysušovat. Příliš mnoho alkoholu v krému či toniku nadělá víc škody než užitku. I jinak velmi skvělé a léčivé esenciální oleje mohou být na citlivou pleť příliš silná káva. Proto raději neexperimentujte a vyberte péči maximálně jemnou a bez obsahu éterických olejů. Taková je právě celá řada Freistil německé značky i+m Naturkosmetik.

NEzapomínejte na výživu

Výživa a hydratace jsou základní potřebou každé pleti a citlivá na jejich nedostatečnost reaguje ještě výrazněji. Nicméně přes kosmetiku toho zvládnete jen menší část. To nejdůležitější musíte aplikovat zevnitř, nikoliv zvenčí. Dostatečný pitný režim je základ, ale nezapomeňte, že pokožka nejlépe naloží s čistou vodou. Ať už jsou vaše další nápoje jakkoliv zdravé a prospěšné, ať je alespoň litr z nich čistá voda. Dalším důležitým faktorem jsou nenasycené mastné kyseliny. Jsou pro správné fungování pokožky velmi důležité, ale naše tělo je nedokáže samo vyrobit. Ale stačí lžíce nějakého kvalitního rostlinného oleje denně a pomůžete. Skvělý je třeba konopný, brutnákový nebo pupalkový.

NEpouštějte si věci k tělu!

Citlivá pokožka je takový radar, který vám rychle oznámí, kdy překračujete svoji vnitřní povolenou rychlost. Ať už jde o větší než malé množství stresu, nedostatek spánku, testování nevhodné kosmetiky nebo výživové prohřešky. Nic nezůstane opomenuto. Může to vypadat otravně, ale jde vlastně jen o ochranu. Dbát o sebe, o svůj bezpečný osobní prostor, ve kterém je nám dobře a je prost škodlivých vlivů, to je důležité pro zdraví celkově, nejen pro krásnou a pohodovou pleť. Až vám příště zase začnou hořet tváře, pleť pnout nebo štipkat, zeptejte se sami sebe, kde jste tu hranici překročili a stáhněte se zpátky. Zhluboka se prodýchejte, naordinujte si pět minut pauzu nebo vypijte sklenici vody. Zkoncentrujte se na hranice vašeho osobního prostoru a obnovte je. Ať tam nic toxického nepronikne. A poděkujte vaší pleti, že vás upozornila včas.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu