Umíte si vybrat deodorant?

Přichází teplo a s ním období deodorantů. Deodorant je stálicí v koupelně každého, kdo se o civilizovaný život byť jen pokouší. Fungovat bez něj je tak těžké společenské faux pas, že se mu snad nic nevyrovná. Obzvlášť v létě (a v mhd). Běžné deodoranty jsou ale plné chemikálií, které na kůži doopravdy nechcete, protože cena za takovou vůni je opravdu příliš vysoká.

Co můžete najít v běžných deodorantech?

  • Hliníkové soli, které zmenšují tělesné póry a zabraňují tak pocení
  • Triclosan, který je tak agresivním konzervantem a ničitelem bakterií, že Savo vypadá jako amatér
  • Syntetickou parfemaci, která je jedním z nejčastějších kožních alergenů a většina syntetických parfémů obsahuje nebezpečné ftaláty

A to není zdaleka všechno. A tyhle chemické jedy si nanášíme do podpaždí, kde je kůže jednak křehká, jednak se tam nacházejí lymfatické uzliny, které činí tato místa ještě zranitelnějším.

Deodorant nebo antiperspirant?

V honbě za dokonalou hygienou často opomíjíme, že některé jevy jsou prostě nezbytné. Například pocení. Je to fyziologický jev a redukovat ho vyžaduje opravdu drsné zásahy do přirozeného fungování těla. Antiperspiranty, tedy přípravky nabízející, že pocení omezí nebo dokonce zastaví, bychom měli obcházet velkým obloukem.

Deodoranty pocení neomezují, ale zabraňují tomu, aby se pot na pokožce rozkládal a vyluzoval nevábný odér. Za ten jsou zodpovědné bakterie, které právě tyto deodoranty likvidují. Proto jsou ty konvenční tak často plné alkoholu - je to nejlevnější a relativně nejmíň problematický způsob likvidace nežádoucího zápachu.

Přírodní deodoranty - když je jemnost zároveň funkční

Přírodní deodoranty jdou cestou omezení zápachu. Nic jako přírodní antiperspirant neexistuje a nevěřte, pokud vám ho bude někdo slibovat. Zamezení pocení je výhradně doménou chemické kosmetiky.

Krémové deodoranty i+m Naturkosmetik, které u nás najdete, v sobě spojují to nejlepší, co ve světě přírodních deo najdete.

  • Jsou dokonale pečující díky obsaženým panenským olejům jako je kokosový, mandlový nebo olivový
  • Jsou úžasně funkční díky vyváženému obsahu jedlé sody, tapiokového škrobu a ricinoléátu zinečnatého
  • Jemně voní díky obsahu čistě přírodních parfemací z éterických olejů
  • Chrání a léčí pokožku díky oxidu zinečnatému
  • Jsou prakticky balené v plně recyklovatelném obalu

Svoji vůni si můžete vybrat zde. Jste těhotná a neměla byste tím pádem používat esenciální oleje? Zvolte jemnou, neparfemovanou variantu z řady Freistil.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu