Jak přírodně obarvit melírované vlasy

Máte melír, který vás omrzel a rozhodujete, zda se vydat přírodní cestou? Není to tak složité, ale je pár úskalí, o kterých je dobré vědět. Na co se připravit, pokud přecházíte z melíru na přírodní barvení?

Vhodná péče o vlasy

Jako první se volba se většinou na melír nebo zesvětlené vlasy doporučuje cassia. Bohužel, i s ní se můžete dočkat nepříjemných překvapení, ovšem cassia v tom bude nevinně. Mnoho konvenčních šamponů pro blond nebo barvené vlasy totiž obsahuje různé chemické pigmenty, aby barva vlasů po umytí vypadala lépe. To ale může v kombinaci s cassií nadělat pěknou paseku, dokonce se můžete dočkat i nepěkných tmavých skvrn.

Pokud jste tedy doposud používala běžný šampon nebo dokonce nějaký profi kadeřnický, vyměňte napřed péči o vlasy za čistě přírodní. Můžete třeba vyzkoušet šampon Lesk citronu pro normální a suché vlasy, který díky citronovému extraktu účinně detoxikuje a obsažený heřmánek pečuje i o světlé vlasy, aniž by k tomu potřeboval chemické pomocníky. Pokud přecházíte zároveň i na no poo, dopřejte vlasů několikeré umytí sodou (s následným octovým oplachem). Experimentovat s přírodní barvou můžete začít asi tak po měsíci čistě přírodní péče.

Pozor na indigo

Nenechte se zmýlit názvy a nesahejte hned po “blond henně”. Důkladně si přečtěte složení - absolutně se musíte vyhnout indigu. Pokud se tedy neřídíte heslem, že zelená má být nejen péče, ale i vlasy. Indigo, i v malém množství, umí se zesvětlenými vlasy nepěkná zelená kouzla. A většina blond odstínů přírodních barev ho obsahuje, protože tlumí teplé tóny.

Jedním z nejvhodnějších odstínů pro melírované vlasy je Jahodová blond. Půjde sice dost do měděna, ale zelené se bát nemusíte. A pokud by na vás byla příliš teplá, tak při následném barvení už ji můžete korigovat studenějším odstínem, protože s vrstvou henny na vlasech, se ho nebudete muset bát.

Některé značky používají v blond odstínech přírodních barev kurkumu a na tu si dejte také pozor. Výsledná barva pak bývá zářivě žlutá.

Postupný přechod

U přírodních barev musíte počítat s tím, že výsledná barva záleží na podkladu. Máte-li velmi kontrastní melíry, nebude barva sjednocená. Je třeba postupně vrstvit. Nejlepších výsledků docílíte vždy s barvami s vysokým obsahem henny nebo s čistou hennou, která chytá velmi spolehlivě a v rámci možností i jednolitě. Vyberte tedy takový odstín, který odpovídá nejlépe vaší představě.

Stále si nevíte rady nebo máte další otázky? Napište nám do naší facebookové skupiny o přírodním barvení vlasů.

CosmetikaBio

 

Zpět do obchodu