Jak na první šediny

Někomu se poštěstí až po čtyřicítce, někoho začnou obšťastňovat daleko dříve. První šedivý vlas není nic, co si radostně píšeme do kalendáře, spíš začínáme nervozně hledat další. Můžeme všude prohlašovat, jak moc milujeme přirozenost, ale zub času v naší vlastní kštici je trochu vyšší level a vyžaduje víc než jen přesvědčení, že co je přirozené, je automaticky krásné. Ale ať už vám šediny sluší nebo je hodláte maskovat, tak šedivějící vlasy zasluhují pozornost a mírnou změnu péče.

Ve chvíli, kdy se objeví první šediny, je na první pohled vidět, že mají jinou strukturu než normální vlas. Jinak vypadají, jinak se chovají. Jsou daleko víc porézní, takže jsou sušší a jakoby hrubší. Což si logicky říká o výživnější péči, než by možná vaším zvykem. Nemusí jít nutně o nějaké výživné masky, které následně zmastí zbytek vlasů, prvním šedinám stačí třeba i růžový hydrolát.

Pokud chcete vlasy hýčkat přece jen trochu víc, pořiďte si výživnější šampon a kondicionér a používejte na střídačku se svojí dosavadní péčí. Vyzkoušejte třeba šampon a kondicionér Regenerace konopím od německé značky i+m. Konopný olej má úžasné regenerační schopnosti a pro suché nebo poškozené vlasy je tou nejlepší volbou. Kondicionér můžete zároveň použít i jako masku pro vlasovou pokožku, kterou ošetří a zklidní.

Jak barvit první šediny přírodně?

Pokud jste zatím nebarvili, tak první šediny vám tuhle myšlenku možná vnuknou… A pokud si nejste jisti, tak můžete začít pozvolna. První volbou u šedivých vlasů může být vždy cassia. Nejen, že je to naprosto úžasná regenerační záležitost, ale v případě šedin to je sázka na jistotu, že se nic nepokazí - obarví je totiž buď velmi jemně na plavo nebo vůbec. Jen si vždy, při použití cassie zkontrolujte, jestli se vám v koupelně neschovává šampon nebo jiný produkt, který by její péči sabotoval. Jak to zjistit si přečtěte zde.

Pokud cassia nestačí nebo máte tmavší vlasy, máte několik možností. Šediny nejlépe obarví čistá henna, takže jestli vám nevadí teplý nádech protkaný zářivými nitkami tam, kde dříve byly šediny, směle do toho. Pokud se čisté henny přece jen bojíte, tak zvolte odstín co nejbližší vaší původní barvě. Ideální jsou odstíny s větším podílem henny jako třeba Měděná hnědá, Kaštanovově červená, Jahodová blond, Zlatá blond nebo Mahagonová. Šedivé vlasy ale budou vždy trochu zářivější než zbytek.

Pro velmi tmavé vlasy, které mají skutečně šedin jen pár nebo jsou první šediny rovnoměrně po celé hlavě, jsou vhodné i hnědé odstíny, které většinou kryjí velmi dobře již v prvním kroku a výsledkem jsou rovnoměrně obarvené vlasy včetně šedin.

Šedivé vlasy prostě nejsou žádná katastrofa a sahat hned po konvenčních barvách plných chemie je zbytečné. Přestože příroda hraje spíše na přirozenost, nabízí dost možností, jak vytvářet iluzi věčného mládí o trochu déle...Podělte se s námi o svoje zkušenosti s barvením šedivých vlasů v naší fb skupině Přírodní barvení vlasů.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu