Dvoufázové barvení

Máte-li větší množství šedin nebo chcete udělat výraznější barevný skok, pak se může stát, že váš vybraný odstín přírodní barvy neodvede práci zcela podle vašich představ. Nejčastěji jsou takto rozmarné odstíny s větším množstvím indiga. Pokud tedy chcete skutečně sytou barvu a nepodařilo se vám jí docílit v jednom kroku, tak neházejte vybraný odstín do žita a vyzkoušejte dvoufázové barvení.

Co je dvoufázové barvení?

Jak vyplývá z názvu, jde o dvě na sebe navazující fáze. V té první nabarvíte vlasy čistou hennou, která má velmi silnou barvící schopnost a vytvoří i na zcela šedivých vlasech perfektní podklad pro další vrstvu. V další pak už nabarvíte vámi vybraným odstínem.

Jak na to - krok za krokem

Dvoufázově barvěte, pokud chcete dosáhnout tmavého odstínu - tedy hnědé, tmavohnědé, černé, tmavě mahagonové nebo bordó. Obecné pravidlo je, že pokud vámi vybraný odstín obsahuje větší množství indiga a chcete jím dosáhnout výrazně tmavší barvy, než jakou teď máte, barvěte dvoufázově. Stejně tak, pokud barvíte vlasy, které byly chemicky odbarvené nebo melírované.

Jako první krok nabarvěte čistou hennou. Přesný postup barvení najdete zde. Pokud se čisté henny přece jen trochu bojíte kvůli její intenzitě, zvolte některý z blond odstínů, které hennu obsahují. Největší podíl henny má Jahodová blond, ale dobrou službu vám udělá i Zlatá blond. Zejména pokud barvíte tmavé vlasy s šedinami, tak je předbarvení blond odstíny velmi praktické. Téměř nezmění vaši přirozenou barvu, ale hnědá nebo tmavohnědá pak chytne daleko intenzivněji.

Druhou fázi barvení můžete naplánovat klidně hned vzápětí. Ale nemusíte, nicméně rozestup mezi oběma fázemi by neměl být větší než pár dní. Zvolený odstín připravte a naneste tak, jak je uvedeno u popisu produktu. Pro odstíny s indigem obecně platí, že zaléváme vodou o cca 50°C a okamžitě nanášíme. Necháme působit alespoň 90 minut. Smýváme pouze vodou, ale pro lepší rozčesání lze použít jemný přírodní kondicionér.

Dvoufázově nabarvené odstín má většinou výrazně větší intenzitu i výdrž. Čas investovaný do barvení se vám tak vrátí v podobě nádherné barvy, vysokého lesku a ozdravených vlasů.

Další články o přírodním barvení šedin nebo melírů najdete zde a zde.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu