Netoxická péče v těhotenství

Často je to právě těhotenství, které nás donutí se zastavit a podívat se blíž na to, co si vlastně na tělo a do těla dáváme. Protože to, co bylo do té doby pro nás dost dobré, se začne jevit v úplně jiném světle, když si to představíme jako péči o toho maličkého drobečka. Najednou pochopíme, že žádné množství jedu není dost malé, aby bylo ospravedlnitelné. A začneme hledat to nejčistší a nejjemnější. Jenže jak se zorientovat a čeho se vzdát a co ještě nechat? Tady jsou produkty, které můžete okamžitě vyměnit za přírodní verzi a opravdu hodně ulevíte sobě i miminku.

Barva na vlasy a vlasová kosmetika

Konvenční barvy na vlasy mají naprosto otřesné složení. Určitě už vám někdo řekl, že “kdyby to bylo tak hrozné, tak by se to určitě neprodávalo”. Což, bohužel, není vůbec pravda. Barvy na vlasy, ač plné neskutečně agresivní chemie, jsou smývatelné produkty, pro které platí úplně jiná pravidla než pro kosmetiku, kterou na kůži ponecháme. Jinými slovy - látky, které by byly například v krému zakázané, jsou naprosto bez problémů používané v barvách a dalších produktech, které se oplachují. Problém je v tom, že barvu máte na hlavě dostatečně dlouho na to, aby se do krve dostalo vše, co se tam dostat může. O lokálním podráždění ani nemluvě.

Oproti tomu přírodní vlasové barvy jsou plné prospěšných látek, jak pro vlasy, tak pro pokožku. Jak by také ne, když se jedná skutečně jen o směs nasušených a pomletých bylinek. V případě barev CosmetikaBio dokonce v bio kvalitě. Můžete je používat tak dlouho a tak často, jak si přejete. Vlasy posílí, přidají objem a spoustu lesku, pomohou s lupy nebo podrážděnou pokožkou a vypadáváním vlasů. Rostlinné barvy na vlasy nejsou prostě jen estetická záležitost, ale je to plnohodnotná, absolutně netoxická péče o vlasy.

A když už vyměníte barvu, myslete i na vlasovou kosmetiku. Výše zmíněné regulace platí, nebo spíš neplatí, i pro šampony, kondicionéry nebo masky, protože to vše se také smývá. Nevědomky si tak může zatěžovat pokožku něčím, čemu byste se v pleťové kosmetice vyhnuly velkým obloukem. Největším nešvarem bývají nevhodné a agresivní konzervanty, které stojí za celou řadou velmi těžkých alergických reakcí a autoimunitních problémů. Pokud se nechcete hned vrhat na mytí vlasů moukou a další no poo pokusy, vyberte si kvalitní přírodní šampon a kondicionér, které jsou uživatelsky stejně příjemné jako ty konvenční, ale nenapáchají vám nikde žádnou paseku. Právě takové najdete u německé značky i+m Naturkosmetik.

Deodoranty

Že se hliník neodstěhoval do Humpolce, ale do konvenčních antiperspirantů, to už se tak nějak ví. A stejně tak se ví, že to je opravdu problém, protože nebezpečné hliníkové soli, které antiperspiranty obsahují, se v těle hromadí a mohou stát za velkým množství závažných zdravotních potíží. Ale i konvenční deodorant můžete s čistým svědomím zahodit (do toxického odpadu) a sáhnout po přírodní variantě.

Pocení je fyziologický proces, který je tělu velmi prospěšný a blokovat ho vyžaduje nejen přítomnost agresivních a toxických látek, ale je to také strašlivě nezdravé. Smiřte se tedy s tím, že přírodní deodoranty v žádném smyslu neomezují prospěšné procesy v našem těle, ale pomáhají nám zvládnout jejich případné nežádoucí následky. V praxi to znamená, že přírodní deodorant nezamezí pocení, ale zamezí případnému zápachu.

Krémové deodoranty i+m Naturkosmetik nejen, že vypadají a voní moc krásně, ale také (a to je hlavní) skvěle fungují. Kombinace jedlé sody a tapiokového škroby pohlcuje zápach a vlhko, zatímco jemné rostlinné oleje opečovávají křehkou pokožku v podpaží. Zcela přírodní parfemace výhradně z éterických olejů pak zajistí jemnou, příjemnou vůni.Jsou zárukou, že vaši svěžest, ale ani zdraví, nebude nic ohrožovat. Praktické balení ve skleněném kelímku vám umožní nanést přesně takové množství, jaké potřebujete. Pokud však přece jen preferujete kuličkový aplikátor, tak unisex verze Wild life vás určitě potěší a energizující vůně citronové trávy a rozmarýnu je naprosto ideální pro začátek jakéhokoliv dne.

Vyměnit tyto dva kosmetické produkty za přírodní je skvělý začátek a zbavíte tak své tělo té největší kosmetické zátěže. Ale u toho to nemusí (a nemělo by) skončit. Stejně skvělé náhrady najdete i pro zbytek svojí kosmetické výbavy. Nechcete absolvovat složité nákupy? Vše, co najdete v našem eshopu, je naprosto bezpečné a dáme za to ruku do ohně. A také veganské, takže máte jistotu, že netrpíte ani vy, ani vaše dítě, ani žádná jiná bytost. Protože pro naše děti chceme nejen netoxický, ale také láskyplný svět bez zbytečné krutosti a násilí.

CosmetikaBio



Zpět do obchodu