Všechny barvy duhy

Spoustu barev přírodní barvy na vlasy neumí. A pokud jste navíc tmavovláska, tak ta paleta odstínů je ještě omezenější. Znamená to, že přírodní barvení musí být nuda? Ale vůbec ne. I pomocí přírodních barev na vlasech vykouzlíte krásné efekty, jen v tom nebudou hrát hlavní roli žvýkačkové barvy nebo platinová blond. 

Přírodní melír nebo ombré? Ale jistě!

Prozářit vlasy nemusíte jen blonďatými odstíny. Pokud nejste vyloženě černovláska, tak vám skvělou službu udělá čistá henna, kterou nanesete jen na vybrané pramínky. Čistá henna během nanášení nijak nedegraduje, takže záleží jen na vás, jak moc precizní melír bude. Velkou výhodou přírodních barev je jejich přirozenost, přechody nejsou nikdy tak ostré jako u chemických barev, tak i když to trochu odfláknete, výsledek bude pořád vypadat velmi dobře. 

Pokud máte vlasy prošedivělé, tak se nemusíte trápit s melírem. Na šediny chytá čistá henna velmi dobře a velmi zářivě. Zajistíte si tak přirozeně promelírované vlasy a to i v případě, že nepoužijete čistou hennu, ale některý z odstínů, který ji obsahuje dost. Třeba Mahagonová nebo Kaštanově červená vypadají na prošedivělých vlasech hodně zajímavě.

Zkusit můžete i ombré nebo jakékoliv barvení dvěma či více odstíny. V takovém případě musíte dodržet jedno pravidlo - připravit barvy postupně, abyste odstín, který bude obsahovat indigo, nanášeli najednou a okamžitě po umíchání. Pokud chcete kombinovat čistou hennu (rezavou) s tmavě hnědou nebo černou, využijte výhod dvoufázového barvení. Nabarvěte napřed celou hlavu čistou hennou a až po umytí dobarvěte části, které chcete tmavohnědé nebo černé. Na podklad z čisté henny totiž chytí tmavé odstíny daleko lépe, sytěji a trvanlivěji. Ani nemusíte barvit v jeden den, dva tři dny odstup je naprosto bez problémů. 

Péče o vícebarevnou hřívu

Rozdíly se projeví jen během barvení a pak už téměř ne. Odstíny s indigem se nesmí nechat ustát a je potřeba je nanášet ihned. Následně se vymývají pouze vodou a klasické mytí by mělo přijít na řadu až tak za dva dny. Indigo se rychleji vymývá, takže je také vhodné používat co nejjemnější vlasovou kosmetiku, samozřejmě ideálně přírodní. Jinak o vlasy můžete pečovat úplně stejně, pokud jim ještě navrch občas připravíte zábal z cassie, tak budou nejšťastnější, nejlesklejší a nejzdravější.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu