Zpátky k chemii!

Jakože cože?! To tu teď budeme radit, jak se barvit chemickými barvami?? Nebojte se, to tak úplně ne. Ale přece jen nejsme žádní fanatici a chápeme, že se občas stane, že se někomu po chemických barvách zasteskne. Protože prostě nemůže žít bez svojí platinové blond, zářivě červené nebo ledově modročerné. Vážně tu nejsme od toho, abychom to soudili, jsou to vaše vlasy. Ale taky víme, že v takovém případě umí přírodní barvy občas docela pozlobit. Kdy se tedy můžete vrátit k chemii beztrestně a kdy na to můžete zapomenout a vaší jedinou nadějí jsou nůžky nebo čas?

A zase to indigo…

O indigu a jeho averzi k chemickým barvám píšeme pořád dokola a stále to nestačí. Tak ještě jednou dokola - indigo se nesnese s jakoukoliv formou chemického zesvětlení vlasů. Je jedno, jestli vlasy zesvětlené máte a chcete indigo použít nebo už jste indigo použila a chcete zesvětlit. V obou případech máte zelenou...pro zelenou. Platí to pro skoro jakékoliv množství indiga, takže to platí i pro odstíny, kde byste to nečekali (třeba Pšeničná blond). 

Pokud tedy zjistíte, že vám přírodní barvy neposkytují to, co jste chtěla a máte na vlasech něco s indigem, tak na jakékoliv zesvětlení můžete zapomenout. Opravdu to nedělejte. A ještě jednou - fakt ne. Ta zelená nejde pořádně stáhnout skoro ničím a nakonec to budete stejně muset přebarvit. To je totiž asi to jediné, co s vlasy barvenými indigem jde. Přebarvit na podobný nebo tmavší odstín. Pokud je vám přírodní černá málo černá a toužíte po černočernější, můžete jít bez obav do toho. Pokud jste barvili světle hnědou a teď máte pocit, že by to chtělo melírky, tak opravdu ne.

Ohnivá ještě ohnivější

Trochu shovívavější než indigo je čistá henna. Pokud máte na vlasech čistou hennu nebo směs, která NEOBSAHUJE indigo, tak máte daleko víc na výběr. Vlastně můžete skoro cokoliv, pokud máte trpělivost a kvalitní vlasy. Henna totiž jde i odbarvit (ačkoliv vám spousta tradičních kadeřnic bude tvrdit opak). Nicméně pokud byste chěla jít z dlouhodobě hennovaných vlasů na platinovou blond, je možné, že narazíte na limity svých vlasů. Hennu totiž odbarvovat můžete v pohodě, ale nejde to najednou. Je to podobné, jako když bude chtít platinovou blond brunetka, možná i náročnější. Henna drží na vlasech velmi dobře, proto ji máme tak rádi a proto je ve většině barvících směsí. Což není úplně výhoda, když se jí chcete zbavit.

Hennu je možné přebarvit čímkoliv, ale má tendence dost prosvítat, takže dosáhnout třeba chladných odstínů také nemusí být záležitost na jedno barvení. Ale můžete se spolehnout, že se nedočkáte žádných nepříjemných překvapení v podobě hnusných šedo nebo modrozelených fleků jako u indiga. 

Nedokážete-li se vzdát melírů, tak promelírovaná henna vypadá moc krásně, přestože zůstane tón v tónu a rozhodně nečekejte blond. A když najdete kadeřnici, co se toho nebojí, vykouzlí nádherné věci.

Míchat chemii s přírodou sice není naše cesta, ale pokud to chce někdo zkoušet, měl by vědět, kudy se dát může a kudy určitě ne.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu