Henna pro chlapy?

Klidně se tvařte, že opravdový chlap si vlasy nebarví, protože šediny ho zdobí, ale my víme svoje (a kadeřnice taky ;-) Ani barvení vlasů jen tak pro zábavu není výhradně ženská záležitost. A protože mužská pokožka a vlasy si také zaslouží jen tu nejzdravější péči, pojďme se podívat, co z přírodních barev bude použitelné i pro muže.

Cassiu pro všechny

Dobře, není to barva, ale je tak skvělá, že bychom na ni neměli zapomínat. Nejen, že přidá objem a lesk tak úžasný, že Jim Morrison sleze z plakátu a půjde se někam schovat. Cassia také velmi účinně stimuluje a regeneruje vlasové cibulky, zlepšuje jejich zásobování živinami a kyslíkem a zvyšuje jejich vitalitu. Pokud se tedy bojíte, že byste mohli o svou hřívu předčasně přijít, tak cassia může být vaší tajnou zbraní.

Hlavně přirozeně

Málokterého muže asi nadchne zvolání “To je ale nádherná barva vlasů, je nová?”. Proto je třeba vybírat barvu tak, aby výsledek byl co nejpřirozenější. Není to samozřejmě pravidlo, ale velmi teplé tóny nebo odstíny do rezava sluší opravdu jen malému množství mužů a to většinou jen v případě, že je to jejich přirozená barva. Je lepší sahat po neutrálních nebo chladnějších odstínech jako je Hnědá nebo Tmavě hnědá.

Přirození blonďáci by zase mohli ocenit Pšeničnou nebo Popelavou blond, která je sice neobarví, ale vlasům dodá lesk, objem a mírně je natónuje do studena. Možná vám to přijde jako chabý výsledek poté, co máte na hlavě dvě hodiny podivnou zelenou břečku, ale čistě eseticky vzato - krásné husté lesklé vlasy jsou stejně přitažlivé na mužích i na ženách, takže péče o ně rozhodně není ztráta času.

Při barvení šedin je potřeba rozhodně přistoupit ke dvoufázovému barvení. Zlatavě probleskující šediny třeba v tmavohnědých vlasech by asi nebyly to pravé. Dvoufázové barvení zaručí skutečně plné krytí šedin a navíc se barva daleko méně vymývá.

Správná péče

A samozřejmě platí, že správná péče dokáže s kvalitou vlasů divy a dovede velmi podpořit výdrž barvení. Protože mužská pokožka je trochu jiná než ženská, mohou pánové bez zábran sahat po šamponech pro mastné vlasy, i když se jim nijak přehnaně nemastí. Šampon i+m Rovnováha divokých bylin vlasy jemně umyje a díky obsaženým bylinným extraktům harmonizuje vlasovou pokožku a snižuje maštění vlasů.

Ale asi nejoblíbenější mezi mužskými zákazníky je tuhý šampon s verbenou. Skladný, nerozbije se ani nevylije, snadno se používá a svěže voní. Nic praktičtějšího do pánské kosmetické výbavy nenajdete.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu