5 důvodů, proč potřebujete práškový šampon

Hned na začátek vyjasněme jednu věc. Práškový šampon je něco úplně jiného než běžný suchý šampon. Práškový šampon má stejný účel jako běžný šampon - tedy umýt vlasy. Jen se k vám dostane v práškové podobě. Proč byste mu měli dát šanci a v čem je lepší než klasické šampony?

Nic navíc

Někdy si přečtěte složení svého tekutého šamponu. Stačí začátek. Co tam najdede? V 99% případů vodu. Jasně, je přece tekutý, to dá rozum. Zároveň je to ale prakticky ta nejlevnější položka a je jí tam nejvíc. A když řeknete v kosmetice “voda”, musíte hned za tím dodat “konzervant”. Práškový šampon neobsahuje ani jedno. Usušené a na jemno umleté bylinky a jíly, to je vše, co tam najdete. 100% účinných látek, žádné vycpávky. Vodu máte doma a konzervant nepotřebujete, protože každou dávku připravíte čerstvou.

Péče na míru

Příprava šamponu může být velmi rychlá a jednoduchá - prostě trochu smícháte s vodou a nanesete na vlasy. Ale také může být velmi sofistikovanou součástí vašeho vlasového rituálu, kterou přesně přizpůsobíte momentálnímu stavu vlasů a pokožky. Práškový šampon totiž můžete naředit čímkoliv, po čem vaše vlasy momentálně touží. Vynikající volbou jsou hydroláty, ale také třeba březová míza nebo aloe vera šťáva. Skvělou službu vám udělá i obyčejná Vincentka, černý nebo zelený čaj. A samozřejmě bylinkové odvary. Váš šampon tak může být pokaždé trochu jiný a splnit to, co právě pro své vlasy potřebujete.

Všude s vámi

Cestování, přejíždění, převážení...To všechno je s práškovým šamponem naprostá pohoda. Odsypete, kolik potřebujete, neřešíte těsnění, vylití, rozbití...Kdyby se vám náhodu vysypal do oblečení, prostě ho vyklepete. Neváží skoro nic, převezete ho v čemkoliv od obyčejného papírového sáčku po všemožné krásné krabičky. 

Nálož účinných látek

Ano, v tekutém šamponu je také spousta účinných látek, ale ze složení nevyčtete, kolik. Tady nemusíte nic řešit. Máte v ruce (a následně na hlavě) je a pouze účinné látky. A ne jen tak ledajaké. Ajurvédské práškové šampony CosmetikaBio jsou nabité tím nejlepším, co v přírodní péči o vlasy najdete. Bhringraj, neem, cassia, ibišek, rhassoul.... A najdete i pár věcí, které nejsou tak obvyklé, ale mají na vlasy skvělé účinky - jako třeba cibulový extrakt, bazalku posvátnou, lékořici nebo kurkumu.

Šampon nebo masku? Obojí!

Nakonec možná to nejlepší. Práškový šampon je totiž šampon a maska v jednom. Stačí ho nechat trochu déle působit. Pokud spěcháte, tak na namočené vlasy nanesete namíchaný šampon, promasírujete a smyjete. Účel to naprosto plní. Ale pokud máte chvilku, tak se smýváním nespěchejte. Jemně, ale důkladně promasírujte pokožku hlavy a nechte nějakou dobu působit. Ideálně tak dvacet minut. Pokožka tak lépe vstřebá všechny účinné a regenerační látky a dostanete tak od svého šamponu mnohem víc. Získáte tak dva produkty místo jednoho a oba plní svůj úkol naprosto dokonale.

Tak co zkusíte to? Nebo už jste zkusili? Napište nám svoje zkušenosti s práškovými šampony!

CosmetikaBio

Zpět do obchodu