Přírodní barva pro zesvětlené blond vlasy

Shodou okolností se nám v poslední době sešlo víc dotazů na podobné téma - jak přejít na přírodní barvu, pokud jsem sice přírodní blondýnka, ale vlasy mám promelírované nebo zesvětlené. Pojďme si spolu projít krok za krokem, co je třeba v takovém případě udělat.

Víte, co dostanete?

Nic jako přírodní blond barva v podstatě neexistuje. Směsi označené jako “blond” jsou spíše něco jako přeliv - vlasy natónují, dodají lesk a pevnost, případně zvýrazní barevný tón. Jahodová a Zlatá blond jsou výrazně teplé, až měděné, Pšeničná a Popelavá blond jsou studené. Žádný z těchto odstínů nedokáže vlasy zesvětlit. Nedosáhnete tedy světlejšího odstínu, než je vaše přirozená barva.

Pozor na fleky

Než začnete řešit přechod na přírodní barvu, vyřešte přechod na přírodní vlasovou péči. Konvenční kosmetika nám servíruje stále nové a nové chemické mňamky, které se s čistě přírodními bylinnými prášky nemusejí snášet úplně dobře. Nejčastějším problémem jsou syntetické pigmenty, které najdeme v šamponech, kondicionérech i maskách a mají za úkol udržovat a rozzářit barvu. Hlavně konvenční vlasovka pro blond vlasy je jich plná. Bohužel, tyhle syntetické pigmenty v kombinaci třeba s cassií vytvoří na vlasech nevzhledné fleky, které jdou jen těžko odstranit. Neriskujte a pořiďte si, klidně i ten nejlevnější, přírodní šampon a péči, ať se vyhnete nepříjemnému překvapení.

Zelená není dobrá

Určitě ne na vlasech. Zesvětlené vlasy při barvení indigem chytají nazelenalý odstín a je tedy na místě být obezřetný. Blond odstíny CosmetikaBio indigo obsahují, nemůžeme tedy nabarvit v jednom kroku. Ideálním mezikrokem je obarvení Jahodovou blond naředěnou cassií. Jahodová blond je dost teplá a pokud máte vlasy hodně světlé, je potřeba ji naředit dost, třeba jeden díl jahody, tři díly cassie. Výsledek bude pořád dost měděný, ale dovoluje korekce, pokud se vám náhodou měděná nezalíbí (tmavovlásky by pro takový odstín vraždily :-) 

Jelikož jsme vlasy takto připravili, henna obsažená v Jahodové blond je dostatečně předbarvila, můžeme přistoupit k dotónování. Pšeničná nebo Popelavá blond stáhnout teplý tón a vykouzlí daleko studenější odstín. I tento krok je dobře naředit cassií, ale stačí třeba jen jeden díl cassie na tři díly barvy.

Výsledek je potřeba nechat tak tři dny rozvinout, než můžeme zkonstatovat definitivní podobu barvy. Také s mytím je potřeba alespoň 24 hodin počkat, ideálně ještě déle.

Pokud vám postup přijde složitý, tak se nebojte, bude se to postupně zjednodušovat. Jak budou odrůstat předtím odbarvené délky a budete mít větší podíl svých přirozených vlasů, nebude už potřeba taková opatrnost a nakonec se velmi pravděpodobně dopracujete k tomu, že si najdete svůj oblíbený odstín, který budete používat jen v jednom kroku. A nebo propadnete alchymii přírodního barvení a budete dál pokračovat v míchání odstínů na míru a experimentech ;-) Každopádně, pokud přecházíte na přírodní barvy a nejste si 100% jistá, jaký postup zvolit, rozhodně nám napište. Provedeme vás krok za krokem a uvidíte, že to zas tak komplikované není.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu