Už rostou?

Jaro je už nezadržitelně tady. A všechno začíná růst. Opravdu všechno? I vaše vlasy? Nebo jsou ještě stále po zimě takové nijaké, unavené a bez života? Jak a čím vlasy správně “nakopnout”, abyste jaro přivítali krásnou a zdravou hřívou?

Na mytí záleží

Nezdá se to, ale už mytí má velký vliv na to, jestli vlasy dobře porostou. A nejde ani tak o to, co šampon obsahuje, jako spíš o to, co v něm není. Aby vlasy dobře rostly, musí být vlasová pokožka zklidněná a dobře ošetřená. A to se nikdy nepovede, jestliže používáte zbytečně agresivní a vysušující šampon. Zejména pokud se vám pokožka příliš mastí a vlasy jsou rychle splihlé, sáhněte raději po jemném, hypoalergenní šamponu jako je i+m Freistil. Dovolí časté mytí vlasů, aniž by pokožku nadměrně vysušoval nebo dráždil. 

Regenerace a výživa

Tou skutečnou výživnou bombou pro vlasovou pokožku jsou ale vlasové masky. Pamatujte, že vlas jako takový moc živin nevstřebává. To, co je potřeba vyživit, jsou vlasové cibulky. Jaký vlas z ní vyroste, takový budete mít a následnou péčí ho maximálně zničíte, ale nic moc nevylepšíte. Takže délky stačí tunit jen omezeně a aby dobře vypadaly, ale ta skutečná energie musí proudit k cibulkám.

Chcete to rychle a jednoduše, Pak si pořiďte hotovou masku i+m Naturkosmetik. Pár pumpnutí do vlhkých, umytých vlasů, vetřít i do pokožky, nechat působit a smýt. Rychlé, jednoduché, ale možná chcete víc a vaše vlasy taky…

Pokud to tak je, tak zapomeňte na hotové produkty a vrhněte se na alchymii. Jako základ vám poslouží cassia. Je to čistě rostlinný prášek, který je potřeba smíchat s vodou na kašičku a následně postupovat jako u běžných vlasových masek.  Udělala by vám skvělou službu i samotná, ale je věčná škoda ji ještě nevylepšit. Pro povzbuzení růstu vlasů potřebujete zapojit tyto ingredience:

  • Kopřiva. Evergreen vlasové péče, té není nikdy dost. V tomto případě udělejte odvar (silnější čaj) a cassiu jím zalijte.
  • Káva. Probudí nejen vás, ale i vaše spící vlasové cibulky. Silnou kávou zalijte cassiu, můžete nakombinovat i s tím kopřivovým čajem. Jen pozor, kdo jste citliví na kofein - nenechávejte pak zábal na hlavě příliš dlouho, stačí 15 minut.
  • Rozmarýn. Pokud máte jen sušený, udělejte z něj odvar a nahraďte jím některou z tekutin na zalití cassie. Ovšem ideální je, pokud máte éterický olej. Přikápněte ho do hotové, už vychladlé směsi. 3 - 5 kapek na jednu dávku masky bohatě stačí.
  • Zázvor. Pokud máte čerstvý, tak nastrouhejte a vymačkejte šťávu. Může také udělat odvar. Případně použijte sušený, který přisypete ke cassii před zalitím.
  • Neem. Práškový neem je skvělý ozdravný prostředek pro vlasovou pokožku a pomůže vám ji dostat zpět do kondice.

Postup je až směšně snadný. Sypké ingredience smícháte a zalijete horkou tekutinou. Pokud chcete lesk jako blesk, přikápněte trochu jablečného octa. Promíchejte a nechte vychladnout na teplotu těla a přidejte éterické oleje. Naneste na umyté a ručníkem vysušené vlasy, nechce působit 20 minut až hodinu. Vlasy můžete zabalit do fólie, ale není to až tak potřeba a ušetříte zbytečný odpad.

Máte svoje zaručené recepty na podporu růstu vlasů? Podělte se o ně v naší fb skupině Přírodní barvení vlasů.

CosmetikaBio

Zpět do obchodu