Nejlepší péče pro šedé vlasy

Šedé vlasy se většinou snažíme zakrývat barvou. Jenže čím víc jich je, tím jsou odrosty problematičtější. Navíc je občas potřeba dvoufázové barvení a to se také nemusí pokaždé hodit. Nejen proto stále více žen tíhne k přirozenosti a prostě své šediny přiznávají a mají rády je i sebe. Ale to nic nemění na tom, že šedivé vlasy také potřebují péči a často trochu jinou, než jakou jsme byly zvyklé používat.

Jak pečovat o šediny přírodně

Šedý vlas ztrácí nejen pigment, ale také má trochu jinou strukturu a je více porézní. Je tedy třeba zajistit mu trochu lepší ochranu než doposud. Většinou se vyplatí vybírat jemné šampony a bohatší kondicionéry, než jste byly zvyklé. Šediny jsou často sušší a méně poddajné, protože nejsou tak pružné. Pokud se vám pokožka stále ještě mastí víc, než byste rády a kombo šampon + výživný kondicionér je na vás moc, otočte pořadí. Naneste kondicionér před každým mytím na způsob masky, nechte pár minut působit a pak vlasy normálně umyjte šamponem. Je to jako rychlá vlasová maska a díky pravidelnému opakování budou vlasy lépe ošetřené a pružnější, než kdybyste použila jen šampon.

Přírodní masky na šedivé vlasy

U šedivých, stejně jako u velmi světlých vlasů musíme dát vždy pozor, aby nám surovina vlasy nezabarvila. Práškové masky jako cassia nebo amla tak mohou být problematické. Ale pokud vytvoříte masku z cassie a kondicionéru, tak už se zabarvení bát nemusíte. Jak na to?

Cassii zalijete horkou vodou a rozmícháte na kašičku. K ní přidáte dva díly kondicionéru, ideálně co nejhutnějšího. Cassia tak tvoří jednu třetinu vaší vlasové masky. Použití kondicionéru zajistí, že se vlasy neobarví a také to, že maska půjde dobře vymýt.

Barvit jako chytrá horákyně!

Nabarvená - nenabarvená...Chcete všechny benefity přírodně barvených vlasů jako je objem, lesk, zdravá pokožka...ale nechcete řešit odrosty? Zkuste některý z blond odstínů! Pokud chcete udržet studený tón ve vlasech, sáhněte po Pšeničné blond. Je  potřeba přiznat, že na šediny chytají přírodní barvy ještě nevyzpytatelněji než na vlasy nešedivé, takže výsledek vám neumíme předpovědět. Nejčastější bývá lehké natónování, které sníží kontrast mezi šedinami a ostatními vlasy. Takže podle toho je potřeba volit odstín. Pokud je vaše vlastní barva spíše teplá a nebojíte se jemně zrzavého nádechu, zvolte klidně i Zlatou blond. Pokud máte vlasy tmavší, můžete sáhnout i po Jahodové blond, která ale umí chytit na šediny docela výrazně a dodat měděný nádech i ostatním vlasům.

Výhodou blond odstínů je to, co je jim často vytýkáno jako slabost - menší intenzita. Díky tomu dosáhnete plynulého přechodu mezi barvenou a nebarvenou částí vlasů a nebudete nucena řešit odrosty okamžitě, jakmile se objeví. Budete tak stále nabarvená/nenabarvená...A krásná :-)

CosmetikaBio

Zpět do obchodu