Jak míchat rostlinné barvy na vlasy

Přestože máme velmi široké portfolio odstínů rostlinných barev na vlasy, přece jen si nevybere každý. Navíc rostlinné barvy kopírují podklad, takže každému vyjde trochu něco jiného a chtít obarvit na stejný odstín jako se vám líbil na kamarádce může být trochu složitější záležitost. Samostatnou kapitolou jsou pak studené odstíny, které umí doopravdy potrápit, ale za jistých podmínek to není úplně nemožné. Chcete se také pustit do alchymie a umět si namíchat tu pravou barvu přesně pro vás?

Co potřebujete znát, než začnete míchat odstíny

Míchání hotových odstínů už je trochu vyšší dívčí a měli byste se do toho pouštět až ve chvíli, kdy víte, jak rostlinné barvy fungují a jak spolu jednotlivé složky budou reagovat. Co musíte vědět, aby se vaše experimenty zdařily co nejlépe?

  • Na jakém principu fungují rostlinné barvy a jak je správně připravit a nanášet
  • Jak vaše vlasy reagují na jednotlivé složky - třeba jaký odstín vám vytvoří čistá henna 
  • Znát principy, podle kterých se odstíny míchají - to najdete třeba v článku tady
  • Vždy míchat dohromady pouze produkty jedné značky - v tomto článku zmiňujeme POUZE rostlinné barvy značky CosmetikaBio a jiná značka, byť se stejným názvem odstínu, nebude fungovat stejně!
  • Na odbarvené vlasy nikdy nic s indigem
  • Henna chytá nejsilněji a nestabilněji a to i v případě, že je jí ve směsi velmi málo

Vyzkoušené kombinace na míru

Zářivá měděná

Pokud je vám čistá henna moc tmavá, ale Jahodová nebo Zlatá blond nebude na vašich světle hnědých vlasech příliš znát, můžete vyzkoušet namíchat zářivě měděný odstín pomocí čisté henny a cassie. Cassia zajistí světlejší a zářivější odstín, ale snižuje sytost henny, takže poměry volte podle toho, jak moc jsou vlasy tmavé. Čím světlejší podklad, tím větší díl cassie můžete použít. Pokud máte vlasy tmavší než středně hnědé, tak vám směs cassie s hennou naopak zajistí jen velmi jemný nádech a prozáří vaši přirozenou barvu. Ideální cesta pro hnědovlásky, které chtějí natónovat do zlatěměděného lesku.

Popelavá

Někdo se ji zoufale snaží vytvořit, někdo se jí naopak chce zbavit. Studená tmavá blond, velmi světlá studená hnědá, myší kožíšek...Pojmenujte si ji, jak chcete. Protože přírodní barvy nezesvětlují, dosáhnete jí jen v případě, že už něco podobného máte, případně potřebujete své vlasy mírně ztmavit. Zafunguje i jako “studená sprcha”, pokud vám v předchozím barvení ujela ruka s hennou a záříte víc, než jste chtěla. Téměř dokonalé popelavé docílíte smícháním Pšeničné blond a Hnědé. Čím víc Hnědé, tím tmavší odstín bude, ale díky Pšeničné blond bude stále velmi studený.

Studená hnědá

Podobným postupem lze vytvořit i studený odstín hnědé, kterému přezdíváme ledová čokoláda. Tři díly Tmavě hnědé a jeden díl Pšeničné blond. Velmi sytá, velmi studená a velmi krásná. Ale pozor, opravdu ne každému studená tmavohnědá sluší, umí přidat na únavě a nepěkně vytáhnout kruhy pod očima. Pokud si tedy nepřipadáte v karanténě zrovna fresh, zvolte možná trochu teplejší odstíny.

Soft black

Máme černou, chytá skvěle. Ale někdy je prostě taková...moc černá :-) I proto, že je poměrně studená. Ale smíchejte ji půl napůl s tmavohnědou a máte nádherný hluboký odstín, který není ani hnědý, ani úplně černý. A samozřejmě můžete jít opačným směrem a udělat studenou černou ještě studenější přidáním Violet. Samotná Violet jinak působí spíše jako studený přeliv a je díky tomu skvělé na korekce příliš teplých tónů u tmavších odstínů.

Tak co, pustíte se do toho? 

CosmetikaBio

Zpět do obchodu