DIY maska pro růst vlasů

Už se blíží jaro, už to nikdo nezastaví,odhazujeme čepice a jiné pokrývky hlavy...A zjišťujeme, že zima často vlasům mnoho neprospěla a že do výstavní kštice, kterou budeme smyslně pohazovat do jarního vánku to má vážně daleko. Co s tím? Nebojte se toho a vyrobte si tu nejlepší masku pro podporu růstu vlasů. Většinu věcí navíc najdete doma v kuchyni.

Základem masky je cassia, protože ji prostě milujeme. Co všechno umí, si můžete přečíst v tomto článku. Samozřejmě by vám stačila i jen tak samotná, ale proč ji trochu nevylepšit. Co se týče růstu vlasů, tak jsou tady jiní machři, které by byla škoda přehlížet. Co budete potřebovat?

  • Čerstvě mletou kávu. Kofein má vynikající výsledky v kůrách proti padání vlasů, podporuje látkovou výměnu a doslova probudí vlasové cibulky ze zimního spánku. Dbejte na dobrou kvalitu kávy, nemusí to být zrovna cibetková, ale měla by být čerstvá, protože čím je vyčpělejší, tím slabší má účinek. Samozřejmě pokud máte nějaký odleželý zbytek, tak ho spotřebujte na vlasy, i tu starou by byla škoda vyhodit.
  • Zázvor v prášku. Prodává se jako koření a je s ním snazší manipulace než s čerstvým, ze kterého byste museli lisovat šťávu nebo ho pak komplikovaně vymývat.

Výroba masky

Množství ingrediencí přizpůsobte délce a hustotě vlasů. Masku potřebujete nanést hlavně ke kořínkům, není třeba do celých délek, proto budete potřebovat menší množství. Bez problémů by měla stačit polévková lžíce cassie, dvě čajové lžičky kávy a jedna lžička zázvoru.

Kávu svařte v kastrůlku, opravdu svařte, jako pravou arabskou kávu (pokud máte džezvu, tak ji použijte). Použijte maximálně 1dl vody, ať vám toho nezbude moc k vypití :-)

Kávu nechte přejít varem, cca minutu povařte a zalijte jí cassiu. Lógr v ní můžete nechat, ale bude se vymývat trochu hůř. Raději si ho schovejte, je to úžasný tělový peeling, jak samotný, tak smíchaný s olejem.

Do ještě teplé masky vmíchejte zázvor a vše vymíchejte do hladka. V této podobě bude mít maska v podstatě i mycí schopnost a není pak potřeba použít šampon. Pokud ale chcete vlasy tak jako tak následně umýt, můžete přidat lžičku kokosového oleje.

Nechte vychladnout na příjemnou teplotu a ještě teplou naneste na vlasy. Vlasy je lepší namočit a trochu vysušit, maska se bude lépe nanášet. Nanášejte jemnou masáží co nejblíže ke kořínkům a na co největší část vlasové pokožky.

Nechte působit dvacet minut. Maska je prohřívací, takže není nutné ji ještě balit do igelitu. Smyjte jen vodou a pokud jste použili kokosový olej, tak raději i šamponem, nicméně velmi suché vlasy mohou být i po tomto ošetření v naprosto reprezentativním stavu.

Pro výraznější výsledky používejte masku jednou až dvakrát týdně.

CosmetikaBio



Zpět do obchodu