5 důvodů, proč potřebujete správný kondicionér

Kondicionér je často prezentovaný pouze jako pomocník při rozčesávání vlasů. Není divu, když konvenční kondicionéry zhusta obsahují skoro jen samé silikony, které sice učiní vlasy neodolatelně hebkými, kluzkými a lesklými, ale to je tak všechno. Také znáte ty reklamy, kde si modelka prohrábne vlasy a ty jí kaskádovitě kloužou na ramena jako blýskavý vodopád? Tak to se právě silikony předvedly v celé svojí kráse. Kráse, která je ale často vykoupená přesušením nebo podrážděním vlasové pokožky, které může vést až k úplnému oslabení vlasových cibulek a následnému padání vlasů.

To ale neznamená, že musíte na kondicionér rezignovat nebo ho z péče vypustit ve chvíli, kdy máte vlasy krátké a rozčešete je snadno. Jen si vyberte kondicionér přírodní, se složením vhodným pro váš typ vlasů a pokožky.

5 dobrých důvodů, proč to udělat

1. Kondicionér uzavře vlas. Po umytí je vlas otevřený a tím pádem zranitelný. Vlas je chráněn kutikulou, což je vrstva šupinek, které k sobě přiléhají a chrání vlasové vlákno. Šupinky obklopuje maz, který šampon odstraní a ty už nepřiléhají tak těsně. Kondicionér kutikulu uhladí a vlas zase uzavře.

2. Kondicionér udrží ve vlasech vlhkost. Lipidové (olejové) ingredience v přírodních kondicionérech vlas obalí a mírně promastí a díky tomu se dále nevysušuje. Zvlášť pokud vlasy fénujete nebo žehlíte, tak je kondicionér nutnost.

3. Kondicionér vlas chrání. Vlasy se nám třou o oblečení, nasazujeme čepice, čelenky, děláme culíky, v noci je připlácneme na polštář...Kondicionér zajistí, aby se vlas mechanicky poškozoval méně a díky tomu byl v lepší kondici.

4. Kondicionér zlepší strukturu vlasu. Se správně zvoleným kondicionérem jsou vlasy pružnější, nelámou se a netřepí.

5. Kondicionér vyživí vlasovou cibulku. Ale skutečně jen ten čistě přírodní. Konvenční kondicionéry s obsahem silikonů by na pokožku vůbec přijít neměly. Naproti tomu přírodní kondicionér obsahuje mnoho pro pokožku prospěšných věcí, takže zafunguje zároveň jako výživa a ošetření vlasové pokožky.

Ještě jste ten správný nenašli? Tak tady si rozhodně vyberete!

CosmetikaBio

Zpět do obchodu