We Reduce Tuhé mýdlo od i+m

Berlínská značka i+m Naturkosmetik má něco pro každého. Je veganská, certifikovaná přírodní, nese známku Leaping Bunny. Nyní potěší i příznivce zero waste. Představila několik produktů s minimem odpadu a dva z nich jsou taková trochu vychytávka. I když vychytávka v dnešní době už ne tak neobvyklá. Tím produktem je tuhé mýdlo, vychytávkami tuhý šampon a tuhý sprchový gel. Celá tahle rodinka je spojena označením We Reduce! Jsou to produkty bez běžných plastových obalů, bez vody, s minimem nároků na životní prostředí, co se týká použití, ale třeba také dopravy. U produktů s vodou potřebujete větší obal a více místa na dopravu.

Na Berlínu, označuju tak familiárně i+m Naturkosmetik, se mi líbí, že jsou vždycky o krok napřed a jejich věci mají přidanou hodnotu. Není to jen kosmetika. Těch přírodních bezduchých značek, u kterých si řeknete - "už zase něco? A jak to rozeznám od toho vedle?", je hrozně moc. Berlín poznáte jisto jistě. Představíme si nové produkty postupně. Takže tohle berte jako první díl seriálu.

Tuhé mýdlo Citronová tráva

Papírový obal. Bez plastu. Úplné obalové minimum. Silně voní po citronové trávě. Pokud se vyhýbáte mýdlům v supermarketu kvůli talovátu, tak ten tu není. Buďte v klidu. Mýdlo je veganské a žádný hovězí lůj v něm nenajdete. Zato obsahuje bambucké máslo a rozmarýn. Pěna je standardní, jemná, mýdlo se snadno omývá. Neobsahuje žádné extra pěnící látky. Je to příjemná klasická věc s celkem výraznou vůní, na mýdlo víc, než je obvyklé.

Vzpomínám si, když jsem byla malá, měli jsme doma mýdlo na vaně. A pokaždé po pár dnech používání začalo praskat, až se proměnilo v cosi připomínající vetřelce. Bylo to konvenční mýdlo. V dospělosti jsem si raději kupovala tekutá mýdla. Potom jsem si v už před lety nějaký čas kupovala mýdlo v drogerce. Také bylo přírodní a z rostlinných surovin. A teda taky začalo praskat. Přiznám se, že jsem pátrala, proč mýdlo praská. A podle všeho to souvisí s podílem glycerolu. Když je správné množství glycerolu, mýdlo nepřesychá a nepraská. Potom jsem těch popraskaných mýdel měla dost a jeden čas jsem si myla ruce sprcháčem Freistil a to jsem střídala s jedním nebo druhým ze šamponů z Berlína. Víte, mně stačí málo. V podstatě si vystačím se šamponem na mytí a olivovým olejem na namazání. Nové mýdlo mě ale zaujalo. Novinky musím vyzkoušet, protože mě zajímají a abych o nich mohla poreferovat.

Takže teď si myju ruce Berlínem. Mýdlo nepraská, netvoří se na něm ty nevzhledné skvrny, což jsou u prasklých mýdel usazené nečistoty. Mýdlo ubývá při používání rovnoměrně a celkem dlouho vydrží. Kompozice surovin je zde vyladěna, jako u všech věcí od i+m. Mýdlo nevysušuje a ani v téhle době častějšího mytí moje ruce nijak výrazně netrpí.

Michaela

Zpět do obchodu