Tak barví ta cassia nebo ne?

Častý dotaz, který přichází od zákaznic je, zda použitím cassie docílí natónování vlasů, případně zda může dojít až k obarvení šedin. Často se dočítáme, že cassia opravdu barví. Sem tam se objeví fotka, obarvených vlasů na blond po cassiovém zábalu.

Jak to tedy je?

Pravdou je, že cassia skutečně změní odstín vlasů, ale… Stane se tak po vlasech, které byly

  1. v minulosti odbarvené. U platinových blondýnek, pokud chtějí zůstat platinové, cassii opravdu nedoporučuji. Jejich vlasy půjdou po této aplikaci do žluto-blonďaté. Vlasy nějak poškozené odbarvováním se chovají jinak, než vlasy chemicky nebarvené. Není tedy možné u nich moc předpokládat, co budou dělat, zda se žlutý odstín z vlasů vymyje, za jak dlouho a pokud vůbec. Cassia většinou ke zklamání platinových blondýnek (ne)dobře reaguje s chemií a ač se nezdá, může pozlobit a ve zlobení a nepředvídatelnosti se zařadit hned vedle indiga. S jiným barevným výsledkem ovšem.
  2. v minulosti myté blonding šampony. Hlásí se čas od času zákaznice, že dříve byly platinové blond a teď si chtěly zregenerovat vlasy. A vlasy už nejsou blond. Jsou černé. Po jedné aplikaci cassie. Když spolu jdeme zpátky do historie a pokoušíme se najít příčinu, v barvení, v péči, zkrátka přijít na to, co se kde pokazilo, dojdeme k tomu, že příčinou je blonding šampon. Ten obsahuje chemické fialové pigmenty pro udržení studeného blond odstínu. S neposlušnou cassií dokáže na vlasech udělat velkou paseku a to už vymýt nejde. Pokud se vám něco takového stane, svěřte se do rukou zkušené kadeřnice, která už se s tímto někdy setkala. Případně se smiřte s opravdu velkou změnou vzhledu. Proti cassii na fialových pigmentech se bojuje opravdu špatně a ta potvůrka jedna zvítězí. Alespoň tedy určitě bez odborné pomoci.
  3. v minulosti ošetřeny heřmánkovými oplachy. Už se mi hlásilo několik zákaznic, které po cassii najednou měly obarvené vlasy na žluto-blond. Tím se podporuje mýtus, že čistá cassia barví. Všimly jste si, vy, milé dámy, co máte světlé vlasy, že po pravidelném heřmánkovém oplachu mají nepatrně žlutější odstín? Tak po cassii budou vaše vlásky ještě žlutější. Cassia opravdu dokáže podpořit žlutý odstín na heřmánkových vlasech. Tento výsledek není tak stabilní, jako kombinace cassie a chemikálií. Pokud se ptáte, zda jde žlutá z vlasů vymýt, tak v tomto případě spíše ano.

 

Také už vám cassia nepřipadne tak nudná. Také máte pocit, jako já, že je třeba ji brát v úvahu? Cassia si zaslouží opravdový respekt. Není to totiž jen obyčejná bezbarvá péče...

Michaela

Zpět do obchodu