Nejrychlejší maska na vlasy

Masku na vlasy si samozřejmě můžete koupit nějakou hotovou v tubě. Jenže bude pořád stejná a pokud vaše vlasy nebo pokožka mají občas výkyvy nálad nebo potřebujete nezávisle pořešit různé věci, tak abyste si tubiček pořídili tak pět a střídali je. Což jednak leze do peněz, jednak vytváříte zbytečně moc odpadu. Pojďte na to chytřeji.

Jeden základ vládne všem

Jako základ použijeme náš CosmetikaBio práškový šampon pro podporu růstu vlasů. Proč právě ten? Jednak má hodně zajímavé složení, ale hlavně je z našich tří práškových šamponů nejuniverzálnější - obsahuje bylinky, které využije skutečně každý typ vlasů a každý typ vlasové pokožky. Navíc většina lidí spíš uvítá, pokud budou vlasy růst více nebo rychleji. V tomto šamponu najdete takové vlasové mňamky jako shikakai, bhringraj, rhassoul, brahmi, moringu, spirulinu a spoustu dalších. V podstatě to je takové super smoothie pro vlasy :-) Ale my si to ještě vytuníme.

Práškový šampon se za normálních okolností zalívá vodou, rozmíchá na kašičku a nanese na vlasy. My budeme postupovat stejně, až na tu vodu. Díky tomu, že změníte tu vodní část a nahradíte vodu něčím jiným, dostanete ze stejného základu pokaždé jinou masku. Tak pojďme na to.

Hydratace není nikdy dost

Suchá a dehydratovaná může být nejen pokožka, ale i vlasy. Doplnit jim vláhu není úplně snadné, protože všechno smývací zároveň trochu vysušuje. Ale je tu naše super maska, která to může napravit :-)

Připravte si lipový čaj nebo čaj z černého bezu. Půlku vypijte, protože to jsou snad ty nejlepší bylinky na ochranu dýchacích cest. V druhé půlce pak rozmíchejte práškový šampon. Úplně ideálně ještě přidejte trochu šťávy z aloe vera. Můžete přidat i gel, samozřejmě pokud doma aloe pěstujete, tak se toho nebojte a šmikněte lístek. Směs naneste na vlhké vlasy, můžete ji zabalit do fólie. Nechte působit přibližně dvacet minut a vymyjte pořádně čistou vodou. Ve většině případů nebudete potřebovat ani kondicionér.

Energie pro vlasy i tělo

Sychravo, hnusně, vlasy mdlé a bez života? Slabé a nenicovaté? To se dá rychle změnit! Umíte uvařit opravdu poctivý zázvorový čaj? Žádné zalívání kousků zázvoru vodou, ani strouhání a už vůbec žádný citron (zázvor zahřívá, citron chladí, dohromady to možná dobře chutná, ale ničemu moc neslouží). Zázvor je kořen a všechny kořeny se správně připravují tak, že se povaří. Nakrájejte zázvor a přibližně deset minut ho povařte a nechte čaj trochu vychladnout. Opět půlku vypijte :-) Druhou půlkou zalijte práškový šampon a naneste na vlasy. Nezakrývejte, zázvor je zahřívací, mohlo by to být na někoho příliš ohně najednou. Vymyjte pečlivě čistou vodou, podle potřeby použijte kondicionér do délek pro lepší rozčesání.

Tady svědí, tady pne…

Podrážděná nebo přecitlivělá vlasová pokožka s sebou často nese i slabé a neduživé vlasy. A to nechceme. Jak ale zároveň opečovat i nakopnout k větší aktivitě? Správně, další varianta naší skvělé masky. Tentokrát bez čaje ;-)

Povařte ve vodě trochu ovesných vloček, aby zeslizovatěly. Vodu slijte a zalijte s ní práškový šampon. Vločky nevyhazovat, ještě je využijeme. Práškový šampon dobře rozmíchejte ve vodě z vloček (poměr vloček a vody by měl být přibližně zarovnaná polévková lžíce vloček na deci vody). Naneste na vlasy, nechte působit zase přibližně dvacet minut. 

CosmetikaBio

 

Z povařených vloček si mezitím udělejte jemný čistící peeling na obličej. Můžete je použít jen takto samy nebo k nim přimíchat něco dalšího, co vaše pleť zrovna potřebuje. Stačí jimi jemně promasírovat pleť a nechat chvíli působit. Obojí ve finále smyjte jen vodou.

Zpět do obchodu